Želite prirodno sedu kosu? Ovo su stvari koje morate znati!

Rezultat će vas nagraditi.

Sara Džesika Parker i Endi Mekdauel su istakle prirodno sedu kosu kao novi vrhunski trend za žene preko 50 godina, ali prelazak sa farbanja na prirodan izgled se ne dešava preko noći.

Ako želite da prestanete sa farbanjem, ostavite sedu kosu i prihvatite novu verziju sebe, sledeći saveti će vam zaista pomoći:

1. Korekcija boje

Koliko god paradoksalno zvučalo, najelegantniji način da ostavite kosu prirodnom je da je... ofarbate. Umesto da pustite da vam se koren „spusti” i otkrije vašu prirodnu boju kose, koja će u potpunosti biti u suprotnosti sa ostatkom vaše kose i izgledati neuredno, zamolite svog stilistu da ofarba vašu kosu u nijansu sive približnu vašoj prirodnoj, tako da kako se koren „spušta”, bude u skladu sa celom dužinom vaše kose.

2. Tehnika „Grey Blending“

Alternativno, možete isprobati tehniku „Grey Blending“, koja umesto da potpuno pokrije belu ili sedu kosu, ima za cilj da je istakne. U ovom slučaju, kolorista koristi različite tehnike, kao što su pramenovi razbacani po celoj dužini kose koji laskaju prirodnom sedenju kose i pomažu da se prelazak na sedu kosu učini prirodnim.

3. Pripremite se za česte posete frizeru

Ceo proces zahteva vreme, jer može potrajati i do šest meseci za uspešan pun prelazak sa farbane na prirodnu sedu kosu. Ovaj dugotrajni proces i česti odlasci kod frizera naravno imaju odgovarajuću cenu.

4. Posebna nega

Kao i kod platinaste kose, seda kosa zahteva posebnu negu. Da biste neutralisali žute tonove, obogatite svoj arsenal ljubičastim šamponima i balzamima i naravno ne zanemarite dobru hidrataciju vaše kose.

5. Novi izgled, novi vi

Kao i kod svake nove boje kose, biće potrebno neko vreme da se naviknete na svoj novi izgled. Možda ćete čak otkriti da menjate način na koji se šminkate ili način oblačenja... Naš savet? Nemojte se ustručavati da eksperimentišete sa smelim ruževima, a posebno sa printovima na odeći, koji će vašem izgledu dati živost i mladost.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group