Beauty - Kosa

Da li se kokosovo ulje može koristiti za rast kose?

Kokosovo ulje je visoko cenjeno u savremenom društvu zbog svoje svestrane upotrebe.

Pored dodavanja suptilnog ukusa bilo kom jelu, ono vam može poslužiti i za brojne kućne poslove poput održavanja drvenih podova. Osim toga kada je nega vaše lepote u pitanju, ono je glavni sastojak krema za negu lica i tela. Naravno tu se njegova svrha ne završava jer kako stručnjaci tvrde vrlo je pogodno za rast kose.

Svakodnevno vaša kosa je izložena brojnim zagađenjima u vazduhu, vremenskim uslovima, kao i uticaju alatki koje se koriste za oblikovanje kose poput fena i pegle. Takođe i brojna sredstva za stilizovanje kose poput gela, laka, pene i voska, nanose štetu vašoj kosi. Sve ove stvari zapravo crpe vlagu i proteine iz vaše kose čineći je suvom, sklonom lomljenju i opadanju.

PREDNOSTI KORIŠĆENJA KOKOSOVOG ULJA NA KOSI

Kokosovo ulje vam može pomoći pri navedenim problemima, zbog čega je čest sastojak proizvoda za negu kose. Ono sadrži laurinsku kiselini koja za razliku od drugih masnih kiselina prodire duboku u vlasi. Kao rezultat toga kosa ne gubi svoje dragocene proteine i istovremeno ostaje hidrirana. Kokosovo ulje doprinosi punijem, sjajnijem i zdravijem izgledu kose. Zahvaljujući njemu kosa deluje mekše, glađe i lako se oblikuje.

DA LI KOKOSOVO ULJE PODSTIČE RAST KOSE?

Kratak odgovor DA. Kokosovo ulje može biti vrlo efikasna prevencija gubitku kose. Bilo da imate problema sa opadanjem kose ili jednostavno želite da vaša kosa bude bujnija i zdravija, kokosovo ulje je vaše rešenje. Ono stvara optimalne uslove za rast zdrave kose. Izvrsno hidratantno svojstvo kokosovog ulja pomaže u borbi protiv upala na temenu glave, što se smatra glavnim krivcem opadanja kose. Redovnim korišćenjem kokosovog ulja na temenu kose, doprinećete bržem rastu svoje kose koja će iznad svega biti zdravija i lepša nego ranije.

KAKO KORISTITI KOKOSOVO ULJE ZA RAST KOSE?

  • Najjednostavniji način ogleda se u nanošenju kokosovog ulja direktno pre ili posle pranja kose na teme glave. Na ovaj način štitite kosu od oštećenja i zadržavate vlagu unutar nje.

  • Možete ga takođe koristiti i kao masku za kosu od 2-3 puta nedeljno. Potrebno je da ga zagrejete i nanesete na kosu, te da ga rasporedite duž vlasi uz pomoć češlja. Ostavite da deluje oko 30 min a zatim isperite.

  • Osim toga ono vam može biti nešto poput završene obrade za vaše suve krajeve. Na vlažnu kosu potrebno je da nanesete od polovine dužine kose do krajeva manju količinu ovog ulja te da pustite da se prirodnim putem osuši.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

Foto: Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group