Moda - Stil

Mlada modna kreatorka fascinirala svet svojim multifunkcionalnim haljinama

Moda je živa, uvek se menja i redovno ostavlja posmatrača zadivljenim.

Nikad se ne oseća istrošenom i viđenom, jer uvek u sebi krije retro kartu kada zatreba. Ona nas navodi da odeću ne posmatramo samo kao komade platna koji nas greju (ili hlade) već kao odraz našeg karaktera. Upravo ta svestranost mode donela je svetu kvalitetne modne kreatore i svakako kvalitetnu garderobu. Ali da li moda može više od toga? Da li može da bude multifunkcionalna?

Danas vas upoznajemo sa delima ruku mlade kreatorke iz Nigerije. Njeno ime je Oyinda Akinfenwa, a njene kreacije odlikuje mogućnost nošenja istog komada garderobe (konkretno haljina) na najmanje tri načina. Na pitanje zašto je odabrala multifunkcionalnu odeću, Oyinda odgovara da je njen cilj da ženama omogući da u skladu sa svojim raspoloženjem, kreiraju svoj izgled. Jedna haljina po njenim rečima krije u sebi mnogo više od onog što se vidi na prvi pogled.

Njen poslednji komad odeće koji je privukao pažnju je smaragdno zelena haljina koja se može stilizovati na čak 4 načina. Bilo da preferirate smerniju, zavodljiviju, klasičniju ili elegantniju varijantu, dovoljno je samo napraviti nekoliko lakih poteza, vezivanja i preklapanja materijala da bi se dobila sasvim dugačija haljina.

Oyinda ističe da joj je ponekad potrebno i više nedelja da osmisli novi dizajn za neku haljinu, dok joj za pojedine treba svega par dana. Vlasnica brenda Janore gaji iskrenu ljubav prema modi i ističe kako se oseća kao na vrhu sveta kada svoje zamisli po pitanju kreiranja odeće sprovodi u delo i daje pripadnicama lepšeg pola mogućnost da imaju idealnu haljinu za svaku priliku bez suvišnog trošenja novca.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte multifunkcionalne haljine mlade nigerijske kreatorke.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group