Birajte boju odeće prema tonu vaše kože

Da li imate omiljenu boju odeće, koja je baš stvorena za vas, ali i onu koja vam nikako ne stoji?

Ako spadate u ljude koji vole da pored modela, odeću biraju i po boji, onda je ovo pravi članak za vas.

Šta izaziva ljude da dele boje po onima koje im odlično stoje i onim koje nikako ne smeju da se nađu u njihovoj odevnoj kombinaciji? Kako uopšte znate koja je boja najbolja za vas? Mi ćemo vam olakšati odgovore na ova pitanja, ali pre nego što krenemo, morate znati da sledeća pravila nisu striktna i da svako ima pravo da oblači šta god poželi i u bilo kojoj boji. Ako neka boja nije "odgovarajuća" za vaš ton kože, to ne znači da treba da prestanete da je nosite. Možda je najbolje rešenje staviti je u drugi plan u vidu detalja - aksesoara, nakita, tašne itd.

Spremite se za "test"

Da biste otkrili vašu pravu nijansu kože, morate da pogledate "dublje" pod kožu. Boja površine kože se menja usled izlaganja suncu, zbog neke alergije ili zdravstvenog problema poput rozacee. Nijansa kože je određena podtonovima koji se nalaze ispod. Zato se uglavnom dešava zabuna kada biramo nijansu pudera jer skoro uvek gledamo samo površinsku boju.

Koža treba da bude čista i bez ikakvih krema ili šminke, koji mogu uticati na rezultat. Ako ste oprali lice, sačekajte između 15 i 30 minuta dok se crvenilo ne smiri. Potrudite se da pregledate kožu na prirodnom svetlu, jer veštačko može vizuelno promeniti boju podtona.

Najjednostavniji test je sa običnim lisztom belog papira. Držite papir uz svoje lice i uporedite boju lica sa njim. Ako vam koža deluje žućkasto, zelenkasto ili svetlo-braon, onda imate toplu nijansu kože, a ako vam je lice roze, plavkasto ili ružičasto - onda imate hladnu nijasnu kože. Koža koja je sivkasta spada pod neutralnu nijansu. U slučaju da imate neki kožni problem ili redovno posećujete solarijum, zamolite prijateljicu da papir uporedi sa bojom kože na prevoju uha.

Sledeći korak je - okrenite šake ka gore i pogledajte vene na šaci i zglobovima. Ako su plave ili ljubičaste boje - imate hladnu nijansu kože, a ako su zelene - toplu. Ukoliko vam je teško da odredite boju, onda imate neutralnu nijansu.

Kako vaša koža reaguje na sunce?

Ako brzo crnite a retko kad izgorite verovatno imate toplu nijansu. Sa druge strane, ako vam vrlo lako i često izgori koža onda imate hladnu nijansu. Međutim, to ne mora biti uvek tako, jer neke žene sa tamnijom bojom kože mogu imati hladan podton kože.

Boje za tople nijanse kože

Ako spadate u ovu grupu ljudi, pridružujete se Džesiki Albi, Kim Kardašijan i Bijonse. Za vas su najbolje boje koje reflektuju prirodu - crvena, boja breskve, zlatna, žuta, koralne nijanse i boja ćilibara. Izgledaćete odlično i u toplim bojama poput maslinasto zelene, ljubičasto-crvene i boje orhideje. Neutralne boje za vas su pečurka-siva, krem, nijansa kapućina i braonkasto-siva. Izbegavajte boje poput ledeno plave, safirne i ametista jer će vam koža izgledati sivo.

Boje za hladne nijanse kože

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petite muse (@petitemuse_)

Ako spadate u ovu grupu, pridružujete se Kate Blanšet, Nikol Kidman i Lupiti Njong'o. Najbolje boje za vas pripadaju hladnom spektru boja, koje su inspirisane dubinama okeana i zimskog godišnjeg doba - svetlo plava, duboke ljubičaste nijanse, hladne nijanse lavande, roze, ledeno plava i boja smaragda. Sa toplije strane, vaše boje su rubin crvena, svetla boja vina, i nežne žute nijanse. Što se tiče neutralnih, siva, jarko bela i teget boja su odlične. Izbegavajte narandžastu, paradajz-crvenu i jarke žute nijanse.

Boje za neutralnu nijansu kože

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petite muse (@petitemuse_)

Vaša neutralna boja kože vas stavlja u "klub" sa Džulijan Mur, Anđelinom Džoli, Džulijom Roberts i Keri Vašington. Vi možete nositi sve boje, ali je najbolje da se držite nežnijih i prigušenijih verzija boja, umesto da birate jarke nijanse. Birajte boje poput prljavo-roze, žad zelene, laguna plavu i kukuruz žutu.Neutralne boje - boja kafe, siva i crna. Najbolja boja za vas je svetlo crvena jer ćete u njoj izgledati savršeno!

Boje za sve

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petite muse (@petitemuse_)

Postoji mnogo boja koje izgledaju odlično na bilo kojem tonu kože i koje obezbeđuju savršen balans toplih i hladnih nijansi, bez da negativno utiču na nijansu vaše kože. Klasična bela je dobar izbor za sve nijanse kože. Ako vam se učini da nije za vas, pogledajte se na dnevnom svetlu i mišljenje će vam se sigurno promeniti. Svetlo puderasto roze će istaći prirodni sjaj vašeg lica, dok će kombinacija zelene i plave takođe biti super izbor za kraj leta.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group