Moda - Stil

Elegantno odelo – komplet koji nije namenjen samo za muškarce

Bilo da morate nositi odelo zvog posla ili jednostavno volite elegantan i formalan izgled koji pruža, lako možete upasti u monotoniju mode.

Iako postoje neka nepisana pravila za nošenje i stilizovanje odela, vi ih ne morate nužno pratiti. Danas je u modi sve dozvoljno i bitno je eksperimentisati i pronaći sopstveni ukus i stil. Pripremili smo za vas vodič koji će vam pomoći da na moderan način stilizujete odelo, van pravila koja nas ograničavaju. 

1. Crna i teget nisu jedine boje

Ne kažemo da odelo treba da izgleda kao duga sa svim mogućim bojama, već da ponekad možete začiniti svoj izgled sa bojama koje nisu tradicionalne neutralne. Bogate boje poput burgundi ili maslinasto zelene su osvežavajuće, ali ne i previše upadljive.

2. Grafička majica ispod sakoa ili blejzera

Ako je odelo vaša glavni stajling za posao, nosite majice sa izrezom koji je malo viši. Grafički dezen, poput kul natpisa ili slike su potpuno dozvoljeni ispod blejzera ili sakoa i učiniće da obično sivo odelo izgleda dosta modernije i ležernije.

3. Opuštenija silueta

Postoje određeno vreme i mesto za uske pensil suknje, ali šta mislite o udobnim pantalonama sa širokim nogavicama? Kako ne biste preterali sa širinom i izgledali kao da nosite odelo svog partnera ili brata, obratite pažnju na strukiranost, ali i širinu ramena.

4. Sa patikama i majicom

Ako svilene bluze i štikle nisu vaš stil, odelo možete iskombinovati sa kežual osnovnim komadima poput bele majice i klasičnih patika (najbolje idu “Starke”).

5. Odelo sa mokasinama

Odelo se ne mora nositi iskjučivo sa visokim štiklama i platformama kako biste mu dali ženstveniju notu. Upustite se u isticanje pomalo muškog stila tako što ćete uz odelo nositi mokasine. U njima će vam biti udobno, a dovoljno su elegantne da ih nosite na posao ili u izlazak.

6. Pruge

Majice ili košulja na pruge su večiti modni klasici koje žene širom sveta svakodnevno nose. Zašto onda takvu majicu ne biste isproballi ispod sakoa ili blejzera? Rezultat je elegantno opušte stil sa pariskim vajbom.

7. Ženstvenost pomešana sa muškom modom

Ovaj izgled je dokaz da ne morate da nosite “lude” boje ili dramatične detalje kako biste klasično odelo učinili savršeno modernim. Najviše nam se sviđa kontrast između androgene košulje i ultimativno ženstvenih cipela sa pom-pom lopticama.

8. Odelo sa ešarpom

Jednostavan način da kompletirate crno odelo jeste da oko vrata stavite trendi ešarpu ili tanak šal. O ešarpi razmišljajte kao o ženstvenoj i vrlo šik verziji kravate.

9. Ili eksperimentišite sa bandanom/maramom

Možda bandana nije savršen izbor za posao, ali je možete nositi umesto ešarpe ili tankog šala kada želite da izgledate urbano.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group