7 stvari koje su brend Bottega Veneta učinile tako popularnim

Autorstvo već bivšeg kreativnog direktora Danijela Lija.

Vest da Danijel Li napušta modnu kuću Bottega Veneta potresla je modnu zajednicu. Tokom tri godine, dizajner rođen u Velikoj Britaniji je ponovo napisao istoriju venecijanskog konzervativnog brenda sa velikim uspehom – ne samo da je dobio kritičke pohvale, već je i povećao potražnju za modnim dodacima za 53% u 2019, na primer.

Modni dodaci (a posebno torbe i cipele) njegovog autorstva počele su da se pojavljuju češće od drugih u street style hronikama, birale su ih poznate ličnosti sa A-liste (poput Rijane i Rouzi Hantington-Vajtli), a high street brendovi su se takmičili jedni sa drugima da kopiraju klač torbe u obliku jastuka i sandale sa četvrtastim vrhom (što nije najprijatnije, ali ipak pokazatelj globalnog uspeha).

Većina ljudi iz modne industrije, takav uspeh Danijela Lija povezuje sa činjenicom da je bio na pravom mestu u pravo vreme. Njegovo imenovanje u Bottega Veneta poklopilo se sa odlaskom Fibi Filo iz Celine i masovnim žaljenjem ljubitelja elegantnog i u isto vreme nimalo dosadnog minimalizma. Danijel Li je upravo radio sa Fibi - bio je kreativni direktor konfekcijske linije.

Stečeno iskustvo i znanje, pomnoženo sopstvenim istančanim ukusom i talentom, doneo je u Italijansku kuću i odmah ne samo dodao Bottega Veneta u modni diskurs, već je doveo modnu kuću do samog vrha. Istovremeno, Danijel je zadržao kodove brendova, ali im je dodao moderan zvuk. Najindikativnija u tom smislu je priča o čuvenom tkanju intrecciato, po kome je modna kuća Bottega Veneta poznata više od pola veka, od osnivanja.

Danijel Li je kreirao najpopularnije torbe i papuče od tkane kože u poslednje dve godine. Osim toga, on je bio taj koji je "zakačio" modne ljude širom sveta na torbe sa lancima i ravne čizme sa elastičnim bočnim umecima, dao novi život gumenim čizmama, a takođe je jasno stavio do znanja da ako obojite jednostavnu pletenu haljinu u zanimljivu boja (na primer, breskva ili smaragdno zelena), onda ova osnovna stvar može biti "mamac" za sve ljubitelje mode.

Ove i druge hitove, koji su ostavljeni u nasleđe ljubiteljima mode, kao i akcionarima Kering grupe i Danijela Lija otlrijte u našem izboru.

« 1 2 3 4 5 6 7 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group