Sve što morate znati ako planirate šoping u Bugarskoj ili Slovačkoj

Ukoliko planirate šoping u Bugarskoj ili Slovačkoj, potrebno je da znate neke osnovne stvari…

Pre odlaska u kupovinu u Bugarskoj, važno je da znate koja su glavna mesta za kupovinu. To su uglavnom velike pijace, bazari i prodavnice. Kao po pravilu, prodavnice su otvorene ujutru i rade do 15 ili 16 časova. Pijace se uglavnom nalaze u malim gradovima i u gradskim područjima. Na primer, možete ići u dobar šoping u Varni. Standardne prodavnice u Bugarskoj rade tokom nedelje (od ponedeljka do petka) i subotom se zatvaraju malo ranije. Postoje prodavnice koje rade i tokom vikenda.

U većini prodavnica možete platiti samo domaćom valutom. U Bugarskoj, nisu široko rasprostranjene kreditne kartice i čekovi. Kartice se uglavnom koriste za plaćanje samo u velikim hotelima. Uglavnom će od vas tražiti plaćenje u gotovini, iako u većim gradovima možete platiti kupovinu međunarodnim platnim karticama. Sofija ima više velikih tržnih centara poput Ušća u Beogradu, ali The Mall, pored toga što je najnoviji, može da vam ponudi najveći broj brendova. Tu su Zara, Adidas, Bata, Calliope, Guess, Mac…

Što se tiče kupovine u Slovačkoj, većina prodavnica je otvoreno od 9 do 18 časova radnim danima, a subotom samo do 12 sati. Tokom nedelje, otvoreni tržni centri rade po 12 sati dnevno. Plaćanje u tržnim centrima možete izvršiti u gotovini i platnim karticama. Za razliku od Bugarske, ovde čak i u malim prodavnicama, po pravilu, možete platiti karticom.

Nema sumnje da su najbolji centri u glavnom gradu. U Bratislavi možete ne samo da kupujete već i da se opustite, zabavite ili uživate u sportu. Pored toga, tržni centri imaju restorane, bankarske usluge, multi-screen bioskope, kafiće, apoteke i servise za amaterske fotografe. Osim toga, postoje tereni za male sportove, skvoš, kuglanje i fitnes centri. Šoping je u Bratislavi najbolje obaviti na Kamenom trgu (Kamenné námestie), gde se nalazi velika shopping zona, ili u jednom od poznatih trgovačkih centara - Auparku i Polusu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group