Omiljene cipele Francuskinja sada možete naći u Zari po vrlo pristupačnoj ceni

Omiljene cipele Francuskinja sada možete naći u Zari po vrlo pristupačnoj ceni

Pogledajte galeriju
Broj slika: 5

Moderna francuska moda je veoma inspirisana istorijom.

A kako i ne bi bila? U istoriji mode, a posebno u istoriji Francuske, način na koji su se oblačile žene i muškarci tog vremena, određivao je standarde mode do sada. U 17. i 18. veku za muškarce u Francuskoj bilo je sasvim normalno da nose cipele sa štiklama – nisu ih nosile samo Francuskinje – činjenica koju mnogi muškarci i danas usvajaju. Ako pogledate nedavna pojavljivanja Timoteja Šalamea i Harija Stajlsa na Venecijanskom filmskom festivalu, videćete da su njihove cipele inspirisane onima Luja XIV i čuvenim pompadur štiklama.

Ove štikle bile su visoke samo nekoliko centimetara i postale su toliko popularne da su i žene tog vremena počele da ih nose. Iako je Napoleon I potpuno ukinuo štikle 1700. godine, sa ciljem da svi budu jednaki, Marija Antoaneta je prekršila ovaj zakon tako što je nosila štikle kada je osuđena na giljotinu. Cipele su, dakle, Francuskinjama oduvek bile važne.

Od tada, pa sve do danas, cipele i specifičan stil potpetica, nastavili su da inspirišu francusku modu. Francuski brend Carel takođe je inspirisan cipelama Luja XIV, i dizajnirao je cipele koje Francuskinje vole da nose. Pogledajte Instagram profile svojih omiljenih Francuskinja i videćete cipele brenda Carel kako dominiraju njihovim feedom. Cipele koje Francuskinje vole su u stvari Mary Janes izrađene od crne lakirane kože.

Za razliku od tradicionalnih Mary Janes koje uključuju jedan kaiš, model Kinas brenda Carel ima tri i srednju četvrtastu potpeticu. Iako ih je prva nosila britanska modna zvezda Aleksa Čang, ove cipele su postale još popularnije kada su ih, između ostalih, počele nositi francuske influenserke.

Kinas model je osvojio srca Francuskinja, a čak i ako koštaju oko 400 evra, to ih nije sprečilo da nabave najmodernije cipele sezone.  Ipak, pošto je ovaj stil prilično popularan, brendovi kao što je Zara objavili su svoje pristupačnije verzije. Na sajtu brenda Zara ćete pronaći "dvojnika" Carel cipela po ceni od 40 evra. Međutim, brendovi kao što su &Other Stories i ASOS objavili su podjednako zanimljive varijacije. Francuskinje ove cipele nose uz suknje, uz šortseve, ali i uz farmerke, a sada možete i vi da ih nosite, a da pritom ne potrošite bogatstvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessie Bush (@jessie_bush)

U galeriji ćete pronaći originalne Carel cipele, kao i njihove kopije iz Zare, i neke druge dizajne koji su odlična alternativa.

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group