Elegantni trenč mantili kojima vredi posvetiti svoju prvu prolećnu kupovinu

Vreme nas možda zbunjuje, ali proleće je pred nama i uskoro ćemo pričati o prelaznoj odeći i kako kreirati najbolje prolećne autfite.

Čim se ekstremna hladnoća smiri, nastupiće prva veća promena u našem odevanju, odnosno skidanje debelih kaputa. Njihovo mesto zauzeće jakne i odeća koja je must have u svakoj prelaznoj sezoni, trenč mantil.

Trenč mantil ne treba posebno predstavljati. Toliko je vanvremenski i neprevaziđen u muškoj i ženskoj odeći da je uvek prisutan u trendovima i kolekcijama. Njegova istorija počinje, naravno, tamo gde je počela  istorija i mnoge druge odeće: vojsci. Prvi mantili su stvoreni da bi britanske vojnike – a zapravo i najviše činove – na frontovima Prvog svetskog rata obukli u kaput otporan na nepovoljne uslove, dok je za njegovo nastajanje zaslužan britanski luksuzni brend, Burberry - sa osnivačem Tomasom Barberijem koji je stvorio prvu tkaninu za kaput 1879. godine.

Sa ratišta, kaput je stigao do velikog platna uz pomoć Hamfrija Bogarta kao Rika Blejna u filmu Kazablanka, kao i Odri Hepbern u Doručku kod Tifanija - i po svojoj dominaciji kao stil mantila koji savršeno odgovara sofisticiranom izgledu, a istovremeno postaje simbol estetike bez premca. U današnjoj modi, mantil je prošao kroz hrabru obnovu i doživeo potpunu dekonstrukciju uvodeći nove linije, šare, boje i tkanine.

U kolekcijama za sezonu SS'23, pored klasičnih modela u karakterističnoj bež boji, videćete akcenat na ležernim mantilima bez dugmadi, mantilima sa naglašenim kragnama, u khaki i tamnoplavim nijansama, dok Chloe za novu sezonu predlaže trenč mantil od teksas tkanine ili sa detaljima od teksasa.

Ukoliko planirate da kupite novi trenč mantil za prolećnu sezonu u galeriji pogledajte kako izgledaju najmoderniji modeli za 2023. godinu.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group