Žene koje poseduju ovu osobinu imaju bolji seksualni život

Prema istraživanjima!

Veliki broj žena, čak 43% pati od seksualnih disfunkcija (nizak libido, retki orgazmi, bolni odnosi), pokazalo je istraživanje objavljeno u naučnom časopisu Sexual Medicine.

I dok mnogi ovo stanje mogu pripisati medicinskim faktorima (lekovi, metode kontracepcije, itd.), postoje indikacije koje pripisuju žensku seksualnu disfunkciju ličnosti pojedinca.

Iz tog razloga, istraživači su se fokusirali na žene koje su u to vreme bile pod određenim tretmanom kako bi se oslobodile svojih poteškoća u seksu.

One su dobile testove ličnosti kako bi saznale sa kojim osobinama (kao što su ekstrovertnost, ljubaznost, savesnost, emocionalna stabilnost i otvorenost za nova iskustva) se najviše identifikuju. Zatim su ih pitali o tome kako su se nosile sa određenim situacijama, na primer koliko često su se zadržavale na problemu bez pronalaženja rešenja i samo održavale svoju anksioznost. Prema studiji, način na koji se nosimo sa događajima povećava ili smanjuje stres koji osećamo.

Na osnovu odgovora žena, istraživači su otkrili da su žene koje su bile manje ekstrovertne, pa su stoga verovatno imale negativniji pogled na život, takođe imale lošije seksualne funkcije. Istraživanje je takođe otkrilo da žene koje su ekstrovertnije, kao i one koje su otvorenije za nova iskustva, imaju tendenciju da bolje funkcionišu seksualno, za razliku od žena koje su bile introvertne ili ne toliko otvorene za različita iskustva. Isto je važilo i za žene koje su imale tendenciju da negativno gledaju na život ili da kažnjavaju same sebe.

Ukratko, uživanje u vašem seksualnom životu može zavisiti od toga koliko pozitivno gledate na život uopšte, što je nalaz podržan od strane drugih istraživanja, poput onog objavljenog 2016. koje je zaključilo da ekstrovertniji ljudi imaju aktivniji i bolji seksualni život.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group