Ljubav & Sex

Zašto erotska prepiska može negativno uticati na naše mentalno zdravlje?

Erotske fotografije, intimni dijalozi i online flert - moderne odnose teško je zamisliti bez sekstinga, jer većinu vremena provodimo jedni sa drugima na internetu.

Međutim, stručnjaci kaži da dopisivanje sa erotskim prizvukom može ozbiljno da utiče na naše mentalno zdravlje.

Istraživači su otkrili kako tačno otvoreni razgovori na netu mogu biti štetni.

Neželjeni seksting

Jedna je stvar kada uđemo u vruću korespondenciju sa dečkom, a sasvim drugo kada nas nepoznati ljudi pokušaju prisiliti na online flertovanje. Anonimne fotografije penisa su novi oblik egzibicionizma i seksualnog uznemiravanja. Naučnici su otkrili da neželjeno seksting može dovesti do simptoma stresa i povećane socijalne anksioznosti. A u slučaju adolescenata, takva akcija može da napravi veoma ozbiljnu psihološku traumu.

Pritisak partnera

52,3% mladih korisnika društvenih mreža se barem jednom bavilo sekstingom, iako to nisu želeli. Razlog za ovakvo ponašanje je strah da ne zadovolje partnera i unište odnos. Devojčice su postale najugroženije - kao rezultat ankete, mnogi ispitanici su priznali da ih je tip prisilio da pošalju svoje fotografije. Psihološki pritisak koji vrši voljena osoba ima negativan uticaj na odnose i mentalno zdravlje.

Poljuljano samopouzdanje

Većina nas na internetu pokušava da izgleda kao najbolja verzija nas samih. Ako FaceTune pomaže u uređivanju selfija, onda je sve mnogo komplikovanije sa Photoshopom intimnih fotografija. Nesposobnost da izgledaju kao željeni ideal od strane Instagram korisnika dovodi do smanjenja samopouzdanja.

Osećaj nesigurnosti

Bivajući angažovani u sekstingu, primorani smo da prihvatimo da će, nakon što se fotografija nađe na Internetu, tu ostati zauvek. Intimne fotografije mogu biti objavljene nakon svađe sa partnerom, a snimci strastvenih poruka poslate zajedničkim prijateljima. Izloženost osetljivim podacima čini da se osećamo anksiozno i povećava rizik od hroničnog stresa.

M.L.

foto:7sisters.ru

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group