Stručnjaci za seks otkrivaju pet vrsta neverstva

Šta se definiše kao neverstvo? Pitanje na koje već dugi niz godina nije tačno odgovoreno. Svaki pristup rešavanju onoga što predstavlja neverstvo pronalazi na desetine posledica i odgovora koji zavise od osobe sa kojom razgovarate, njenih iskustava i uverenja.

Međutim, čini se da postoji više vrsta neverstva nego što je očigledno a to je da jedan od dva partnera spava sa drugom osobom dok je u vezi.

Definicija neverstva varira od para do para. Ali postoje neki faktori, kao što su tajnovitost, emocionalna povezanost i obmana drugog, koji su zajednički svima. Prema seksualnim stručnjacima, postoji 5 vrsta neverstva, a za dve vrste neverstva nije potrebna ni druga osoba da bi se realizovalo.

Fizičko neverstvo

Iako se podrazumeva, postoje mnogi ljudi koji seks sa nekim ko im nije partner smatraju nečim nevinim. Oni veruju da fizička privlačnost nema nikakve veze sa ljubavlju i emocijama, pa se to ne smatra neverstvom. Jo Barnett, savetnica za veze, kaže da se fizički susret sa nekim drugim u vezi smatra neverstvom.

Seksualne fantazije

Sasvim je normalno maštati o nekome koga smatrate privlačnim bez obzira jeste li u vezi ili ne. Međutim, sanjati o njemu ceo dan i doći do toga da lažete partnera pomalo je rizično za vašu vezu. Ako, na primer, nastavite da idete u isti kafić, gde kafu pravi barmen za koga smatrate da je lep, znate njegov raspored rada i lažete partnera oko toga gde ste, biće problema...

Osećanje ljubavi prema nekom drugom

Ili emocionalno neverstvo - linije ovde su vrlo nejasne. Nije loše voleti i negovati pozitivna osećanja prema nekome drugom dok ste u vezi. Niti da imate prijatelje sa kojima se osećate veoma blisko. Problem započinje kad počnu tajne. Ako ovog prijatelja krijete od svog partnera, onda se verovatno nešto drugo događa.

Skriveni troškovi

Skrivanje koliko trošite od partnera, čak i kada imate zajednički fond, smatra se neverstvom, smatraju stručnjaci. Obično se problem javlja kada vaši troškovi utiču na druge, kao i na ukupni budžet.

Dvostruki život na društvenim mrežama

Ova vrsta neverstva u poslednje vreme postaje sve češća. Ovu vrstu neverstva karkteriše činjenica da više vremena provodite na mobilnom telefonu nego sa partnerom. Međutim, karakteristika koja se može smatrati ozbiljnom u vezi sa neverstvom su gestovi, razgovori i reakcije koji se vode tajno i takođe mogu dovesti do fizičke prevare.  

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group