“Problemi” s kojima se parovi susreću kada zajedno gledaju TV

Nema ništa lepše od toga da se na kraju dana sklupčate kraj voljene osobe i sa njom odgledate neki dobar film ili seriju.

Uz obilnu ponudu na TV-u, zaista je moguće svakodnevno ugoditi i jednoj i drugog strani kada je izbor programa za gledanje u pitanju. Ali, iako sve ovo zvuči kao najjednostavnija moguća situacija na svetu, ispostavlja se da postoji niz “problema” sa kojima se parovi susreću kada žele zajedno da gledaju TV. Danas vam otkrivamo sa kojim se to izazovima parovi susreću kada pred sobom imaju tako jednostavnu misiju kao što je gledanje televizije.

Problem br 1: Već nekoliko sezona unazad gledate zajedno istu seriju. Međutim, jedno veče ste zaista bili premoreni i legli ste ranije. Ali, avaj šta se dogodilo? On se usudio da odgleda novu epizidu bez vas! I ne samo to, odgledao je još dve dodatne! Kakva drskost. Rešenje: uspostavite čvrsta pravila kojih ćete se oboje držati kada je u pitanju nešto što zajedno gledate.

Problem br 2: Možda ste se prepoznali u ovoj priči ili ste svog momka zatekli kako svega 20 minuta od početka filma hrče, dok vi kao na iglama očekujete da vidite šta će se dogoditi sa glavnim likovima. Možda ste se trznuli iz sna i zamolili ga da nastavite da gledate sutra ili je on sebe probudio sopstvenim hrkanjem i uputio vam pogled pun izvinjenja i nade da biste mogli ostatak da pogledate sutra. Rešenje: morate biti iskreni u vezi sa nivoom trenutnog umora. Ako znate da nemate snage za film, recite to.

Problem br 3: Ako ste primetili da se vaš partner bori sa tim da ostane budan dok gledate film, možda ste pokušali da ga probudite rečima “juhu da li si tu spavalice?”. Moguće je da se on trgnuo posle toga i bio budan još neko kraće vreme, ali da je opet zatvorio oči samo na sekund. Ako ste posle toga insistirali na tome da vam ponovi zadnju rečenicu iz filma, sve su šanse da se tako bezazlena situacija otela kontroli. Rešenje: prihvatite činjenicu da je umoran i dozvolite mu da zaspe na miru.

Problem br 4: Nazvaćemo ga jednostavno pauziranje programa. Možda vaš momak nije baš najbolje razumeo šta se desilo u prethodnoj sceni ili mu je palo na pamet nešto jako smešno što želi da podeli s vama. U svakom slučaju pritiskanje pauze na ekranu zna da bude vrlo iritantno. Rešenje: ili se prilagodite ovakvoj situaciji ili se dogovorite da je takvo nešto zabranjeno. Važno je da znate šta da očekujete.

Problem br 5: Najiritantniji od svih – preglasno grickanje. Svi mi volimo da gledamo filmove uz omiljene grickalice, ali zar zaista vaš momak mora da žvaće smoki otvorenih usta, tako glasno da ubija svu romantiku na ekranu? Rešenje: zabrana svih vrsta grickalica ili izbor onih koje ne prave veliku buku.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group