Nauka dokazala: Pravi razlog zašto žene stenju tokom seksa

Ako vam obrazi zacrvene lako, ako ste samo slučajno kliknuli na naslov, verovatno nećete verovati da su zvuci koje žene emituju tokom seksa bili predmet naučnog istraživanja.

Naučnicu su uradili razna istraživanja kako bi saznali: Da li su zvuci koje žena emituju tokom seksa refleksni ili zbog orgazma?

Osnovno pitanje je bilo da li su ovi zvukovi nenamerni refleks do orgazma (ili u vezi sa orgazmom) ili je nezavisan akt na putu do vrhunca. U istraživanju je učestvovalo 70 seksualno aktivnih žena heteroseksualnih, prosečne starosti od 22 godine. U skladu sa prethodnim istraživanjima u istom polju, žene su često odgovorile da postižu orgazme masturbacijom ili samostimulacijom, a zatim su to orgazmi od strane partnera. Oralni seks treći je koji može dovesti do orgazma, a zatim najređi način na koji žene doživljavaju orgazam je kada muškarac prodire u nju. Takođe, žene su u istraživanju otkrile da najčešće doživljavaju orgazam tokom predigre.

Što se tiče zvuka, iznenađujuće je da se oni ne odnose na ženski orgazam. Istraživači su otkrili da žene uglavnom stenju kada muškarac dođe do orgazma, obično pre ili tokom ejakulacije.

Istraživači su to objasnili ovako: "Ovi podaci jasno pokazuju da postoji jaz između vremena kada žene doživljavaju orgazam i proizvodnje zvuka. To pokazuje da postoji bar jedan element ovih odgovora koji su pod svesnom kontrolom, koja omogućava ženama da manipulišu ponašanjem muškaraca u njihovu korist."

Zaključak prema ovom istraživanju je da žene stenju tokom seksa, ne da izraze svoje zadovoljstvo, već da pomognu muškarcima da dožive orgazam. Ovo je u skladu sa idejom da svi imamo svoje idealizovane scenarije u svojoj glavi o tome kako treba da izgleda odnos i da naš partner to želi.

Naučnici takođe tvrde da su možda zvuci koje žena emituje tokom seksa deo seksualno idealizovanog scenarija ili reakcija na ono što žene veruju da njihov partner želi. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group