Ljubav po pravilima: šta raditi ako je strast prošla?

Odnos između muškarca i žene neizbežno prolazi kroz nekoliko faza evolucije, na jednoj od kojih se intenzitet u intimnom životu partnera osetno smanjuje.

Kada strast u vezi nestane, par doživi jednu od prvih ozbiljnih kriza: oboje se moraju zapitati zašto u vezi nema nekadašnje vatre, jer osećanja prema partneru nisu zahladila. Srećom, ovo nije kraj: ugašeni plamen se može ponovo podstaknuti. Kako se to postiže?

ZAVRŠNA ANALIZA

Bilo bi lepo analizirati vaš zajednički život i setiti se u kom trenutku su se pojavila prva zvona za uzbunu, kada ste počeli da gubite interesovanje jedno za drugo u krevetu. Rutinski život, monotonija u seksu, stare pritužbe ili banalni umor - shvatite kada ste počeli da se klonite intimnosti, pozivajući se na ozloglašenu migrenu ili bol u peti. Iznenada su se intimne veze zahladile iz nekog određenog razloga. Vredi o tome razgovarati i sve se može vratiti na pravi put.

PROMENA U SCENARIJU

Kao što znate, seks treba da bude ne samo redovan, već i raznovrstan. Da biste osvežili vezu, ponekad je dovoljno promeniti okruženje, smisliti scenario igre ili nešto ekstremno... Na kraju, samo promenite imidž i garderobu. Inače, da biste oživeli strast, nije potrebno iznajmiti apartman u luksuznom hotelu: možete ažurirati unutrašnjost sopstvene spavaće sobe kako biste je učinili romantičnijom.

IGRA SIMULACIJE

Psiholozi kažu da ono što želite mora biti vizuelizovano - tada će se to sigurno pretvoriti u stvarnost. Setite se svojih prethodnih emocija prema partneru, misli o njemu, nekih značajnih trenutaka, radnji i reči za vas pre nego što je vaš seksualni život postao dosadan. Pokušajte da se ponašate kao nekada, izgledajte seksi, koristite parfem koji je uvek voleo. Zamislite vaš prvi sastanak u restoranu, romantično putovanje - prepustite se ovom stanju i ubedljiva igra imitacije će vam se vrlo brzo isplatiti.

RAZBIJANJE STEREOTIPA

Kada veza zahladi, najbolje i prvo što treba učiniti je odustati od starih navika. U pogledu seksualnih odnosa, konzervativizam je neprihvatljiv. Dozvolite sebi da izađete iz uobičajenih okvira, eksperimentišite, ispunite svoje najluđe želje - čak i sitnice poput muzike u pozadini, nove poze ili seksualnih igračaka mogu učiniti čuda sa intimnim životom. Glavna stvar je da ne uplašite svog partnera u potrazi za novostima i ne zaboravite da je strast u vezi tobogan: uvek će biti padova, a zatim i uspona. Samo ne treba sedeti skrštenih ruku čekajući novu rundu, tada će medeni mesec trajati večno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group