Koliko zaista traje "savršeni" poljubac?

„Poljubi me i videćeš koliko sam važna“, piše Silvija Plat u jednoj od svojih pesama.

Nekoliko naučnih studija sugeriše da ljubljenje može igrati važnu ulogu u procesu procene potencijalnog partnera. To je zato što nas dovoljno približava potencijalnom partneru da nesvesno procenimo kompatibilnost preko naših čula. Naš olfaktorni sistem može otkriti feromone kada smo bliski sa potencijalnim ljubavnikom, a neka istraživanja čak sugerišu da određeni feromoni mogu igrati ulogu u određivanju privlačnosti potencijalnog partnera. Ali, da li ste se ikada zapitali koliko je idealno trajanje jednog poljupca?

Idealna dužina i mesto

Zahvaljujući povezanoj anketi britanske aplikacije za sastanke Match, sada znamo tačno koliko bi poljubac trebalo da traje, da bi se nazvao „savršenim“. I iskreno, verovatno je manje nego što mislite. Dakle, prema specifičnom istraživanju u kojem je učestvovalo 3.000 neudatih muškaraca i žena, idealno trajanje je oko 10 sekundi. Istovremeno, u istoj anketi, učesnici su, pored kvantitativnih detalja, dali i kvalitativne karakteristike. Odgovorili su i gde najviše vole da se ljube. Osim očiglednog odgovora (usne), impresivnih 67% žena i 74% muškaraca složilo se da je njihovo drugo omiljeno mesto za ljubljenje vrat.

Da li loš prvi poljubac donosi kraj pre početka?

Prema anketi, 70% samaca je izjavilo da loš prvi poljubac nije dovoljan da se proceni budućnost i tok veze. Posebno i uvek prema ovom istraživanju, samo 30% bi bilo potpuno razočarano nakon lošeg prvog poljupca.

Oči zatvorene ili otvorene?

Ako ne zatvorite oči kada se ljubite, moramo da vas upozorimo: postoji ozbiljna šansa da će pomisliti da ste serijski ubica. Ne postoji naučna osnova za ovo gledište, ali ima mnogo ljudi kojima je to jezivo. Na sreću, 75% ispitanih žena je odgovorilo da zaista zatvaraju oči kada se ljube, ali ono što više zabrinjava je da je samo 53% muškaraca odgovorilo isto. Ostalih 47% izgleda da se ljube otvorenih očiju. Pa, sada kada znate šta je potrebno za „savršeni“ poljubac, ne morate da brinete ni o čemu.

Ako vam neko kaže da se ne ljubite dobro, onda je to verovatno zato što je serijski ubica koji se ljubi otvorenih očiju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group