Ljubav & Sex

Koliko često bi jedan par trebalo da vodi ljubav?

Da li ste sebi ikad postavili pitanje da li prečesto ili premalo vodite ljubav sa svojim voljenim?

Ako jeste, znajte da niste u manjini. Pitali smo stručnjake na ovom polju kakvo je njihovo mišljenje i osim toga kakva su njihova saznanja u vezi sa ovom temom. I mada poređenje sa drugima može da bude mač sa dve oštrice, gotovo da nema osobe koja se ne pita koliko često drugi parovi vode ljubav.

Ono što prvo želimo da istaknemo je da ne postoji generalno standard u pogledu seksualne učestalosti. Previše u odnosu na premalo, varira od osobe do osobe, tvrde stručnjaci za sekusalno zdravlje. Seks nije konstanta, samim tim termini previše i premalo nisu baš odgovarajući. Takođe, tokom godine može se desiti da jedan period bude apsolutno bez seksa, dok će drugi podrazumevati maženje svako veče. To pre svega zavisi od svega što u životu trenutno proživljavate. Dok se jedni lakše nose sa stresom i dok im je on pokretač u životu, drugi ga teško podnose i seks je poslednje o čemu razmišljalju.

SEKS JEDNOM NEDELJNO

Čini se da je seks na nedeljnom nivou dovoljan da održi vezu i intimnost u njoj. Ne radi se o sakupljanju poena, već o iskazivanju nežnosti onda kada su obe strane zainteresovane. Iako tvrde stručnjaci, nije važno koliko često vodite jubav sa partnerom, ako vam treba više od vašeg proseka, o tome biste trebalo s njim otvoreno da razgovarate. Ako razgovor izostane, sve su šanse da će strana koja oseća nedostatak intimnosti, nju potražiti na nekom drugom mestu.

KOLIKO ČESTO DRUGI PAROVI VODE LJUBAV?

Prema podacima Instituta Kinsey, osobe starosti od 18-29 godina, u proseku nedeljno vode ljubav do dva puta. Parovi od 30 – 39 godina oko 86 puta godišnje, dok oni preko 40 imaju tendenciju blagog opadanja. Međutim, osvežavajuće je za čuti da oni iznad 45 godina i dalje prema istraživanjima vode ljubav jednom nedeljno.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group