Kafa: 4 razloga zašto vam je potrebna, a svi razlozi imaju veze sa seksom

Ako ste ljubitelj kafe, ne trebaju vam dodatni razlozi da svakodnevno uživate u šoljici (možda i više).

Ali ispostavilo se da je kafa povezana sa seksualnim nagonom i iako to nije lek za nizak libido, šolja pre seksa može napraviti razliku.

„Potrebno je 15 minuta do 2 sata da se vidi da rezultati kafe dostiže svoj vrhunac. Stoga je vreme važan element", objašnjava seksolog i nutricionista Satori Madrone.

Hajde da vidimo šta kofein izaziva u telu i kako će poboljšati vaš seksualni život, ako popijete 2-3 šolje dnevno.

Kafa povećava ženski libido

Prema istraživanju sprovedenom na Univerzitetu u Teksasu 2010. godine, kofein može uticati na nivo uzbuđenja. Kako se protok krvi i puls povećavaju, ima smisla da se isto dogodi i u genitalnom području. Međutim, seks nije samo pitanje fizičkog raspoloženja, već i mentalnog.

Erektilna disfunkcija je smanjena

Isto istraživanje je pokazalo da 2-3 šolje kafe dnevno pomažu u smanjenju problema muškaraca, dok povećavaju testosteron.

Smanjuje stres

Ako umereno pijete kafu, možete smanjiti negativne efekte dugotrajnog stresa. To, pak, znači da vam kafa pomaže da se opustite, da vas ne preplavi stres i mnogo više uživate u seksu.

Kafa poboljšava sportske performanse

Istraživanje iz 2017. pokazalo je da su biciklisti koji su konzumirali kofein pre trke imali bolje rezultate od onih koji su pili samo vodu. Smanjuje umor i povećava sposobnost koncentracije i obraćanja pažnje. Seks nije sport kojim se ide po medalju, ali zahteva fizičku izdržljivost.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group