Ljubav & Sex

Da li žena i muškarac mogu da budu – samo prijatelji?

Da li ste se ikad zapitali, da li postoje iskrena muško-ženska prijateljstva?

Da li je moguće imati muškog (ženskog) prijatelja a da se na kraju datog odnosa ne razviju romantična osećanja sa jedne strane? Činjenica je zapravo da veliki broj ljubavnih veza i započinje od prijateljskog odnosa, koji je da kažemo – evoluirao. Možda i sami imate ovako iskustvo, i nekog koga danas gledate drugačijim očima a nekada ste bili "samo prijatelji".

DA LI JE MOGUĆE DA ŽENE I MUŠKARCI BUDU PRIJATELJI BEZ PREDAJE ROMANTIČNIM OSEĆANJIMA?

Odgovor na ovo pitanje je kompleksan. Prema istraživanjima definitivno postoji jako veliki broj funkcionalnih muško-ženskih prijateljstava. Međutim kako statistike govore više od polovine nekada "samo prijateljskih" odnosa završava se vezom. Dakle velike su šanse da jedan skladan muško-ženski odnos na prijateljskoj bazi jednog dana preraste u ljubavni.

Kaže se da su muškarci sa Marsa a žene sa Venere. Ovaj kliše zapravo savršeno opisuje razlike među ženama i muškarcima. Stereotipi koji nas dele najčešće se prezentuju u vidu ovih karakteristika:

  • za razliku od muškaraca, žene vole mnogo više da razgovaraju

  • za razliku od žena, muškarci imaju poteškoća u izražavanju svojih osećanja

  • za razliku od muškaraca, žene su osetljivije

  • za razliku od žena, muškarci se vole hvaliti i pokazivati svoju snagu i muškost

Međutim upravo ove razlike su i razlog zbog kog žene na primer vole da se druže sa muškarcima, jer muškarci ne pričaju mnogo, što znači da su dobri slušaoci. Takođe muškarci vole ženska društva jer njima mogu da se povere i otvore. Upravo te razlike su one koje nas povezuju. Jednako i žene i muškarci, poseduju nešto što onaj drugi nema. Iz ovog se izvodi zaključak da je ne samo moguće biti prijatelj sa suprotnim polom, već je to i neophodno. Svaka žena bi trebalo da ima najboljeg muškog prijatelja i obratno, nevezano za to da li će to eventualno jednog dana da preraste u ljubavnu vezu.

Jer kada okružite sebe različitim tipovima ljudi i osobama suprotnog pola, vi učite iz nove perspektive, razumevajući zapravo kako suprotan pol funkcioniše.

Ž.J.

Izvor: Her Way

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group