Da li previše masturbirate?

Da li ste se ikad zapitali – da li previše masturbiram?

Možda isto nikad nije prešlo rub vaših usana, ali je tamo negde, na dnu malog mozga i kopka vas. Da li uopšte postoji tako nešto kao što je preterana masturbacija? Kako da znate da ste prešli granicu? I da li uopšte postoji granica?

Po rečima stručnjaka česta (ili prečesta) masturbacija vam neće naneti nikakvu fizičku štetu, ali može negativno da se odrazi na vaš odnos sa partnerom. Pritom se ne misli na to da će mu smetati što ponekad masturbirate. Verovatno ćete imati različita očekivanja od partnera, shodno tome na koji način dolazite do vrhunca kada koristite vibrator.

Prvo i osnovno – mastrurbacija nam donosi brojne zdravstvene prednosti

Krenimo prvo od dobrih vesti. Prema rečima seksualnih pedagoga, mastrurbacija je dobra za vaše zdravlje. Ona predstavlja najbolji način da se izborite sa stresom i anksioznošću. Prilikom orgazma, vaše telo oslobađa hemikalije poput oksitocina i endorfina, koje vam pomažu da se opustite, pa čak i da lakše zaspete.

Masturbacija može povećati vaš osećaj sopstvene vrednosti i samopouzdanja u spavaćoj sobi. Kada je seks u pitanju, teško da možete znati šta treba da zahtevate ili očekujete od svog partnera ako sami niste eksperimentisali sa svojim telom. Mastrurbacija je najlakši način da dođete u dodir sa svojom seksualnošću, kao i da otkrijete kakvu stimulaciju volite, a kakvu ne.

Druga važna stavka – prečesta mastrurbacija vas može učiniti desenzibilnom osobom

Stručnjaci tvrde da vas prečesta mastrurbacija može učiniti desenzibilnim za druge vrste dodira. Ukoliko koristite uvek isti vibrator, u uvek istoj pozi i na isti način, teško će vam biti da ponovite isti postupak koji vas dovodi do vrhunca sa partnerom koji nije svestan šta vi praktikujete kada ste sami. Osim toga koliko god vaš ljubavnik bio vešt i iskusan, nikad neće moći da oponaša verno vibracije igračke koju koristite kad masturbirate. Međutim, ne treba da brinete. Čak i ako ste na pragu da postanete desenzibilni, jednostavno je potrebno da odložite po strani vašu igračku i potrčite u zagrljaj vašem partneru. 

Problem broj tri – odnos među partnerima

Prečesta masturbacija može da dovede do problema u vezi. Vaš odnos svakako neće biti na očekivanom nivou ako zanemarujete vaše “dužnosti” i prepuštate se samo-zadovoljstvu, prečesto. Takođe vaš partner se može osećati nesigurno dok vodite ljubav, ako vam teško polazi za rukom da dostignete vrhunac, prilikom čega zna da mnogo lakše “završavate posao” samostalno.

Muškarci su takođe skloni tome da vibrator doživljavaju kao konkurenciju. Oni lako znaju da posumnjaju u vašu ljubav prema njima, ako znaju da više puta u toku nedelje uzimate vibrator u ruke.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group