Da li je veličina ipak bitna?

Pre ili kasnije, u nekoj fazi života, suočićemo se sa ovim pitanjem: „Da li je veličina bitna u seksu?“   

Nova studija objavljena u The Journal of Sex Research bavi se prastarim pitanjem "da li je veličina bitna u seksu?", otkrivajući da preferencije žena možda nisu u skladu sa uobičajenim mitovima.

Istraživanje je sprovedeno analizom podataka Lovehoney, najvećeg britanskog prodavca seksualnih igračaka. Studija se fokusirala na uzorak od 265 proizvoda, procenjujući različite karakteristike kao što su veličina, materijal, prisustvo realističnih karakteristika (kao što su vene ili tekstura nalik koži) i da li su seksualne igračke imale vibrirajuću funkciju.

Ovi proizvodi su procenjeni korišćenjem detaljnih specifikacija, recenzija kupaca i vizuelnih procena sa fotografija proizvoda, sa ciljem da se razume koje karakteristike su u skladu sa preferencijama potrošača.

Analiza je otkrila da najpopularniji proizvodi u uzorku imaju prosečan obim od 12,3 cm, što je nešto iznad prosečnog penisa u erekciji, ali i dalje unutar onoga što bi se smatralo rasponom prosečne veličine. Ova preferencija sugeriše da potrošači daju prednost udobnosti i upotrebljivosti. To ukazuje na praktičan pristup korišćenju seksualnih igračaka, gde je iskustvo upotrebe važnije od vizuelne privlačnosti većih dimenzija.

Otkriće da se preferiraju seksualne igračke „manjih dimenzija“ dovodi u pitanje ideju da je veći inherentno bolji, naglašavajući sklonost veličinama koje bi mogle biti bolje usklađene sa fizičkom anatomijom i nivoima lične udobnosti baze korisnika.

Što se tiče dužine, studija je otkrila da je dužina seksualnih igračaka značajno veća od prosečne dužine penisa u erekciji, u proseku 17,95 cm. Međutim, dužina nije bila značajan prediktor popularnosti seks igračke.

Ovo sugeriše da iako proizvodi na tržištu često premašuju prosečnu veličinu penisa u smislu dužine, ova karakteristika ne utiče nužno na preferencije potrošača. Potrošači možda neće dati prednost dužini kao odlučujućem faktoru pri kupovini, verovatno zbog shvatanja da puna dužina seks igračke ne mora da se koristi tokom upotrebe.

Suprotno očekivanjima, režim vibracije nije predvideo popularnost seks igračke. Ovaj rezultat je iznenađujući s obzirom na široko rasprostranjeno priznanje prednosti vibracije za seksualno zadovoljstvo žena. To sugeriše da potrošači mogu da razlikuju svrhe različitih seksualnih pomagala.

Međutim, studija takođe navodi nekoliko upozorenja za dalja istraživanja. Uprkos pažljivoj analizi podataka, istraživanje prvenstveno odražava preferencije britanskih potrošača.

Pored toga, studija priznaje potencijalna ograničenja u preciznom poređenju veličina seksualnih igračaka sa stvarnom ljudskom anatomijom i sugeriše da bi buduća istraživanja mogla imati koristi od šireg skupa podataka od više prodavaca i regiona koji su ispitani kako bi se steklo sveobuhvatnije razumevanje globalnih preferencija potrošača.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group