6 razloga zašto je seks zimi bolji nego leti

Uvek je pravo vreme za intimne trenutke, ali u zimskim mesecima seks zaista zagreva, leči i spašava od lošeg raspoloženja.

Zašto je seks bolji zimi nego leti?

1. Grlite se duže

Seks na vrućini od 30 stepeni može biti težak i neprijatan. Na kraju krajeva, praćen je povećanim znojenjem i dodatnim stresom za kardiovaskularni sistem. U takvim uslovima malo ko je sposoban za dugoročne ljubavne igre. A posle orgazma ne želite da se grlite, već da se što pre ohladite pod tušem.

Zimi, ne morate da brinete da će vam se tela lepiti. Bliski kontakt ne nervira, već zagreva. Nakon seksa se grlite sa zadovoljstvom, a rezultat je oslobađanje hormona ljubavi oksitocina, koji pojačava osećaj naklonosti među partnerima.

2. Muškarci imaju povećan nivo testosterona

Istraživači sa izraelskog univerziteta Ben-Gurion otkrili su da nivoi testosterona kod muškaraca opadaju tokom leta i dostižu vrhunac u avgustu. Ali od oktobra raste količina muškog hormona, a sa njim i kvalitet sperme, a vrhunac se javlja u decembru.

Ovaj fenomen se objašnjava ne samo činjenicom da toplota potiskuje testosteron, već i podsvesnim mehanizmom preživljavanja koji smo nasledili od predaka. Dete začeto u decembru i rođeno u plodnom avgustu imalo je veće šanse da dobije dovoljno hrane i ojača od hladnoće.

Čak i ako ne planirate da imate decu, povećanje nivoa testosterona je razlog za radost. Seksualni nagon se povećava, a orgazmi postaju intezivniji.

3. Žensko telo deluje privlačnije

Do ovog zaključka su došli naučnici u Velikoj Britaniji. Svaka tri meseca pokazivali su grupi muškaraca fotografije devojaka. Na nekima su bila samo lica, na drugima je sugerisano da se dive telima u kupaćim kostimima.

Odnos prema prvom ostao je nepromenjen tokom cele godine. Ali slike polugolih modela izazvale su mnogo više entuzijazma zimi.

Stručnjaci rezultate objašnjavaju činjenicom da zimi retko vidimo golo telo i zbog toga reaguje bolje na golotinju. Leti je mozak zasićen izgledom ljudi u minimumu odeće i već tromo reaguje na takve stimuluse.

4. Devojke češće imaju seks u čarapama

Postavlja se pitanje, kakva je veza između čarapa i zadovoljstva od seksa? Postoji! Ovo je otkriveno na Univerzitetu Groningen, najstarijem i jednom od najprestižnijih univerziteta u Holandiji. Holandski naučnici su otkrili da tople čarape povećavaju šanse žena da dožive orgazam za 30%.

Prema rečima stručnjaka, sve je u osećaju sigurnosti koji stvaraju čarape. Pored toga, kada su noge tople, krv bolje cirkuliše, što znači da je devojci lakše da se zagreje.

5. Intimnost donosi još više zdravstvenih koristi

Seks je uvek koristan, ali posebno zimi. Na kraju krajeva, intimni odnosi mogu podržati imunitet, koji pada u hladnoj sezoni.

Istraživanja pokazuju da parovi koji su bliski jednom ili dva puta nedeljno imaju značajno veći nivo imunoglobulina A (IgA) u pljuvački od onih koji imaju manje seksa.

Imunoglobulin A štiti respiratorni trakt, gastrointestinalni trakt i genitourinarni sistem od infekcija, sprečavajući viruse i bakterije da se vežu za mukoznu membranu.

6. Seks spašava od depresije

Leti se osećamo veselp i zadovoljni životom i bez seksa. To je zato što sunčeva svetlost tera mozak da proizvodi serotonin, hormon radosti koji je odgovoran za stalno dobro raspoloženje. Njegov nivo opada sa smanjenjem dnevnog svetla, a kao rezultat toga, osećamo se usamljeno i depresivno.

Na sreću, orgazam je jedan od najefikasnijih prirodnih načina za pokretanje proizvodnje serotonina. Zimi je ovo relevantnije nego ikad.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group