10 pitanja koja treba postaviti na prvom sastanku

Naučnici su dokazali da prave teme za razgovor mogu pomoći u jačanju veze od samog početka.

Prvi sastanak je uvek zanimljiv i uzbudljiv. Ali budimo iskreni: ovo je takođe pravi posao. Obično sve počinje na standardni način, sa pitanjima "Odakle si?" ili "Šta radiš?" a ova pitanju su, prilično beskorisna i ni na koji način ne pomažu neugodnom razgovoru.

Američki naučnici otkrili su da postavljanje pravih pitanja tokom prvog sastanka može značajno ojačati vezu među ljudima.

Ako se tek spremate da upoznate nekoga ko vam se jako sviđa, pokušajte da se odmaknete od uobičajenog obrasca i koristite ovih 10 jednostavnih pitanja.

1. Kako vidiš idealnu vezu?

Odgovor će vam pomoći da razumete šta momak traži u vezi. Otkrićete odmah da li želi da izgradite uravnoteženo i promišljeno partnerstvo ili možda želi tradicionalnu porodicu u kojoj muškarac radi, a žena je čuvar ognjišta.

Ne govorite odmah o svojim željama. Pažljivo slušajte sagovornika. Na ovaj način ćete saznati odgovarate li jedno drugom ili imate različite poglede na budućnost.

2. Da li neko misli da se sada zabavlja sa tobom?

Ovo provokativno pitanje mora se postaviti, možda čak i u šali, ali pitajte. Nikome definitivno nije potreban odnos sa osobom koja nije u potpunosti shvatila svoj lični život i prošle "hobije".

Čitati između redova. Ako vaš partner kaže da ima „ludu bivšu“ ili „bivšu stalkerku“ koja još uvek šalje poruke i pojavljuje se na kućnom pragu, mala je verovatnoća da su sve ove fraze samo kod za „Povremeno spavamo zajedno“.

3. Šta te čini srećnim?

Zdravi odnosi se dešavaju parovima gde oboje znaju šta ih čini srećnim. Partner nije dužan za naše dobro raspoloženje - moramo biti u stanju da samostalno gajimo u sebi ljubav prema životu.

Zamolite osobu sa kojom izlazite da priča o hobijima. Ako se smeje i prezire pitanje, to je loš znak. Već u fazi prvog sastanka zanimaju vas različite stvari.

4. Šta misliš o monogamiji?

Ako želite takvu vezu, ne morate da se stidite oko toga. Osobu koja se slaže sa vama pitanje neće odbiti, ali će vam pomoći da se odmah pozdravite sa nekim ko vam ne odgovara.

Pokušajte da se raspitate na razigran, ležeran način. A ako ne želite monogamiju, postavite slično pitanje, ali ovaj put o poligamiji. Verujte, mnogo je bolje razgovarati o ovim stvarima pre nego što uđete u vezu.

 5. Kako si?

Ako treba da ostavite samo jedno trivijalno pitanje, onda je ovo opcija koja će pobediti. Koliko god da je dosadno, ovo je dobar početak razgovora koji će vas lako odvesti do drugih zanimljivih tema i pomoći vam da se malo bolje upoznate.

Uspešan prvi sastanak zahteva dvoje ljudi koji su spremni za pravi dijalog, a ne niz pitanja nalik intervjuu. Tokom sastanka ne pitajte jedni druge o različitim temama - razgovarajte o njima zajedno.

6. Da sve životinje mogu da govore, ko bi bio najgrublji?

Čudno je pitanje, ali odgovor na njega može mnogo reći o osobi. Njegova prva reakcija pokazaće vam koliko je ozbiljan u svakodnevnom životu. Takvo smešno pitanje će vam dati do znanja koliko je osoba razigrana, možete li se samo smejati i osećati opušteno u njenoj blizini.

Na prvim sastancima često se aktiviraju odbrambeni mehanizmi, posebno ako ste u prošlosti imali loša iskustva. A takvo pitanje će vam, naprotiv, vratiti osećaj kreativnosti i zabave.

7. Koje tri glavne kvalitete tražite u partneru?

Bolje je ne stvarati iluzije, već odmah shvatiti da li ste pogodni jedno za drugo ili ne. Pitajte kako on vidi partnera i koje kvalitete smatra odbojnim.

Ako nema jasnog odgovora na pitanje, onda vaš sagovornik nije ozbiljan u vezi ili još nije shvatio šta želi. Ovo nije najbolje polazište za zdravu zajednicu.

8. Kako zamišljaš savršen dan?

Ovo je otprilike isto što i pitanje o hobiju, ali otkriva i način života osobe.

Slušajte kako vaš partner na sastanku vidi njegov idealan dan - aktivan ili miran, pun događaja ili opušten, i razmislite da li želite da budete deo tog života.

9. Kakav je tvoj odnos sa roditeljima?

Ovo pitanje zapravo krije drugo: "Da li ste bili ispunjeni ljubavlju kao dete? Svi znamo da su odnosi u porodici u stanju da uveliko predodrede naš lični život.

Topli porodični odnosi uvek čine osobu stabilnijom emocionalno i mentalno, kao i samopouzdanijom. Ali ako saznate da sve nije tako ružičasto, ovo nije razlog da odmah pobegnete i prekinete komunikaciju - uostalom, situacije mogu biti drugačije. Međutim, jednostavno pitanje poput ovoga može biti ključ za razumevanje vaše buduće veze.

10. Da li još uvek komuniciraš sa prijateljima iz detinjstva?

Odgovor na ovo pitanje daće vam ideju o sposobnosti osobe da dugo ostane u vezi. Koliko dugo komunicira sa voljenim osobama koje su sada oko njega? Da li održava vezu sa starim prijateljima? Ako je komunikacija bila prekinuta, zašto se to dogodilo i šta može reći o svojim već bivšim prijateljima?

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group