10 neverovatnih stvari koje ženska vagina može da uradi

Vagina je jedan od najfascinantnijih delova ženskog tela.

Kako izgleda, kako miriše, pa čak i kako se menja tokom vremena, čini je posebnim poljem istraživanja. Ipak, postoje važne stvari koje mnogi ne znaju o ovom divnom delu ženskog tela.

I pošto je znanje moć, u nastavku vam predstavljamo 10 neverovatnih činjenica o ženskoj vagini, koje će vam pomoći da bezbedno prođete kroz lavirint mitova i laži, ali i da cenite žensko telo, u svoj njegovoj veličanstvenosti i sjaju.

Elastična i u raznim veličinama

Dužina vagine uveliko varira među ženama, dostižući od 7,16 do 17,7 centimetara. Međutim, ženska vagina može da raste tokom seksualne stimulacije, jer grlić materice stvara neophodan prostor. Kada ste uzbuđeni, protok krvi se povećava, pa se sudovi u vašoj vaginalnoj oblasti šire, uzrokujući njen rast. Konkretno, tokom seksualne stimulacije, vagina može narasti do 200%, a zatim se vratiti u prvobitnu veličinu.

Miris žene

Kao što je sve na našem telu potpuno drugačije od nekog drugog, tako je i vagina. Svaka žena ima potpuno drugačiji miris u vagini, u zavisnosti od ishrane, donjeg veša koji nosi, lične higijene i bakterija i mikroorganizama prisutnih u tom području.

Ženska vagina ima sistem samočišćenja

Koliko god vaša menstruacija zvučala čudno, a tečnosti koje imate s vremena na vreme, one su zapravo ostaci njenog čišćenja. Zbog toga ne morate da koristite sapune koji nisu za osetljiva područja jer remetite njen „rad“. Dajte prednost specijalnim sapunima koji nemaju miris i lagano čiste intimno područje.

"Pink balls"

Izraz "blue balls" je stanje koje se javlja kada muškarac ima produženu erekciju bez ejakulacije. Međutim, isti fenomen se primećuje i kod žena i čak se naziva "pink balls". Kod 47% žena bar jednom se dogodilo da dožive osećaj nelagodnosti u vagini jer se ne oslobađaju sa orgazmom. I u ženskom i u muškom slučaju, u tome nema ništa loše.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Feminist (@feminist)

Zauvek nova

Kao i drugi mišići, vulva treba da se vežba. Tokom dugih perioda apstinencije, delikatna tkiva iznutra mogu oslabiti i početi da padaju. Redovni seks, međutim, pomaže u održavanju ženskih genitalija u formi.

Klitoris ima mnogo nerava

Muški penis ima oko 4.000 nervnih završetaka, dok klitoris ima dvostruki rezultat sa 8.000 nervnih završetaka. Naravno, stimulansi koje dobijate su intenzivniji i vaš cilj treba da bude da uživate u svakom trenutku što je više moguće.

Girl power

Sve žene imaju sposobnost da koriste svoje vaginalne mišiće, koje se nazivaju i mišići dna karlice, tokom seksa. To su isti mišići koji zaustavljaju protok urina i mogu se ojačati specifičnim vežbama kao što su čuvene Kegelove vežbe. Žene imaju moć ne samo u figurativnom već i doslovnom smislu: Svetska rekorderka za najjaču vulvu je Ruskinja koja je samo vaginalnim mišićima podigla 14 kilograma.

Izgubljeni tampon

Svi smo to čuli u nekom trenutku, kruži kao urbana legenda i širi se svuda s generacije na generaciju. Pa, tampon ne može da se izgubi u vašoj vagini jer anatomija vašeg tela to jednostavno ne dozvoljava. Hajde da osvetlimo tunel: Na kraju vagine je grlić materice, koji može da nabubri tokom procesa porođaja kako bi omogućio bebi da izađe, ali tokom ostatka vašeg života održava svoj specifičan oblik sa malim otvorom gde prolazi menstrualna krv. Dakle, grlić materice je ograničen u veličini i nema šanse da bilo šta prođe iz vagine u matericu, bez obzira koliko se trudili. Jedino na šta morate da obratite pažnju u vezi sa tamponima je da ih često menjate, čisto iz higijenskih razloga.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group