10 činjenica o muškom orgazmu koje niste znale

Načini uzbuđenja mogu biti različiti, ali kada je u pitanju orgazam, da li se muškarci osećaju isto kao i žene?

Kao žene, znamo kako izgledaju ženski orgazmi – od prve iskre uzbuđenja do talasa zadovoljstva, postoje orgazmi koji mogu izazvati pravi zemljotres. Ali, da li ste se ikada zapitale šta se dešava u telu vašeg partnera tokom orgazma? Da li se oseća isto kao vi ili drugačije? Da li vi osećate isto zadovoljstvo ili veće?

Mnoge žene pogrešno veruju da se orgazam i ejakulacija dešavaju istovremeno. Ne uvek. U stvari, neki muškarci ejakuliraju tek nekoliko sekundi nakon orgazma, dok su neki u stanju da ejakulaciju iskuse uz orgazam.

Studija Mastesa i Johnsona ukazuju na to da je za većinu muškaraca, ejakulacija neizbežna i da će se dogoditi nakon određene stimulacije. U svom istraživanju oni su otkrili da 75% muškaraca ejakulira za dva minuta.

Istraživači sa Univerziteta u Čikagu otkrili su da 75% muškaraca doživi orgazam redovno u svom seksualnom životu, a to može potvrditi samo 50% žena. Iako muškarci češće doživljavaju orgazam tokom odnosa, njihovi orgazmi su kraći od onih kod žena.

Iako su višestruki orgazmi povezani sa ženskim seksualnim iskustvima, 15 do 20 odsto muškaraca, navodno, takođe uživa u njima, prema čuvenoj studiji. Učenje kako da dožive višestruke orgazme zahteva malo rada, a tu su i orgazmi bez ejakulacije (za razliku od tipičnog muškog orgazma). Međutim, muškarci su praktikovali umetnost višestrukih orgazma hiljadama godina uz pomoć Tantre i drugih tehnika.

Prema istraživanju, period između dva orgazma može trajati od jednog minuta do sat vremena. To u velikoj meri zavisi od starosti, fizičke kondicije, načina života, tako da ako je vašem partneru potrebno više vremena za drugi orgazam, trebalo bi da povede računa o svom zdravlju.

Ono što se čini "prekratko" za jedan par, za drugi može da bude potpuno drugačije. Međutim, mnogi definišu prerane ejakulacije kao seks koji traje manje od dva minuta. Takođe se može definisati kao polu-seks koji se završava pre nego što oba partnera žele da se završi.

Baš kao što žene mogu da dožive orgazam kroz stimulaciju G-tačke, tako mogu i muškarci. Međutim, njihova G-tačka se nalazi oko 5 cm u anusu i izgleda kao zrno veličine lešnika. Stimulacija ovog dela može dovesti do intenzivnog zadovoljstva i orgazma.

Baš kao što možete biti zbunjene o tome šta se dešava sa orgazmom vašeg partnera, i on može da bude zbunjen kada se radi o vašem zadovoljstvu. Studija  Univerziteta Indijana utvrdila je da, dok samo 64% ​​žena doživljava orgazam tokom seksualnog iskustva, 85% muškaraca veruje da su njihove partnerke stigle do vrhunca.

Ultra dugi seksulani odnos treba da bude na vrhu prioriteta. Prema istraživanju Kinsei, oko 75% muškaraca doživi orgazam u prvih 2 minuta u polovini svojih seksualnih iskustva, dok drugi ukazuju na to da mnogi parovi vole seksualni čin koji traje oko 7 minuta. Dakle, zaboravite na to koliko vremena je potrebno i fokusirajte se na bliskost sa svojim partnerom i uživajte svake sekunde.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group