Upoznajte prvi laptop sa plutajućim ekranom proširene stvarnosti

Kompanija Sightful predstavila je Spacetop, prvi „laptop sa proširenom realnošću“. Laptop nema monitor, ali prikazuje AR ekran visoke rezolucije na virtuelnom platnu od 100 inča.

Bez obzira da li sedite u kancelariji ili radite od kuće, bilo da radite sa klasičnim računarom ili laptopom, ekran sa kojim se vaše oči suočavaju većinu vremena nije dovoljan. U eri multitaskinga i društvenih mreža, „prozori“ koje ste otvorili „guše“ vaš pretraživač, dok je drugom ekranu potreban dodatni prostor na vašem stolu, koji možda nemate.

Ali šta ako biste mogli da koristite računar koji ne zahteva ni veliki sto ni monitor za rad? Izraelska tehnološka kompanija Sightful upravo je predstavila Spacetop, prvi “laptop proširene stvarnosti” koji čak nema ni monitor.

Način na koji funkcioniše je jednostavan. Stavljate NReal AR naočare koje prikazuju impresivan ekran visoke rezolucije na virtuelnom platnu od više od 100 inča, a zatim koristite kompaktnu osnovu laptopa od 25x27 cm da kucate šta želite ili izaberete funkcije koje želite. Bez obzira da li koristite jedan, dva ili više monitora, Spacetop je dizajniran da se prilagodi vašem sopstvenom toku rada i da ono što gledate ostane skriveno od pogleda. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 865, sam računar ima 256 GB skladišnog prostora sa 8 GB memorije, specifikacije za koje pretpostavljamo da će se vremenom poboljšavati.

Prednosti ekrana proširene stvarnosti nisu ograničene na činjenicu da vam više nije potreban prostor za rad. Sa ekranom koji ide gde god da pogledate, nećete morati da brinete o tome da li će računar uticati na vaše držanje ili izazvati nelagodnost u vašem vratu. Takođe možete da radite gde god želite, jer je Spacetop takođe napravljen za rad u pokretu. Tesni avioni i prepuni kafići više nisu problem jer skoro neograničen ekran uopšte ne zauzima prostor.

Na kraju, vredi napomenuti da su Spacetop razvili veterani kompanije Apple i Microsoft. Nakon finansiranja od 61 miliona dolara, laptop je sada realnost i očekuje se da će biti lansiran u narednim mesecima. Da biste saznali kako možete biti jedan od prvih koji će ga dobiti, posetite sajt kompanije Sightful.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group