Tehnološka rešenja za jednostavniji život savremenih žena

Koliko puta vam se desilo da u žurbi izađete iz kuće i na pola puta ka odredištu se zapitate da li ste isključile šporet ili peglu? Kada biste samo mogle da nekako zavirite u svoj dom u tom trenutku i proverite da li je sve pod kontrolom – sve bi bilo jednostavnije, zar ne? Čini se da je svakoj ženi ponekad nedostajala ovakva mala super moć da je liši suvišnih briga.

Koliko god uspešno žonglirale između svih dnevnih obaveza i odgovornosti prema poslu, deci, kući – dinamika savremenog života uzme danak. I najsavesnije među nama nekada jednostavno ne mogu sa sigurnošću da tvrde da su isključile toster ili peglu za kosu i da nije bilo žara u pepeljari pre nego što su je istresle u smeće. Onda u glavi kreće tornado misli koji neće stati do povratka u stan i uzdaha olakšanja.

Ovaj scenario srećom više nikada ne mora da se ponovi, zahvaljujući inovativnom tehnološkom rešenju koje može postati super-moć svake od nas, a ono se zove se Smart Home Solution i dolazi iz Vipa.

Reč je o sistemu kontrole utičnica, prekidača za svetlo, aparata poput senzora za dim, rashladnih uređaja i video nadzora u kući, na daljinu, i to preko jednostavne aplikacije instalirane na telefon ili tablet. Za korišćenje aplikacije potrebno je samo da imate Wi-Fi konekciju, a zahvaljujući njoj možete bilo kada i sa bilo koje lokacije, da proverite da li „kod kuće sve u redu“. Zvuči kao da je tehnologija stavljena u službu vašeg osmeha i olakšanja. I jeste.

Sistem „pametnog doma“ je više od situacionog kriznog rešenja kada prebacujemo sebi zaboravnost. On omogućava automatizaciju i optimizaciju životnog prostora, jer nudi mogućnost da ga adekvatnije prilagodimo svojim potrebama s najmanjim utroškom vremena, novca i sopstvene energije.

„Mozak“ ovog sistema je alarmni kontroler, koji sabira i nadzire funkcije svih ostalih uređaja u sistemu i putem notifikacija na tabletu ili telefonu vas obaveštava o stanju kod kuće. Ujedno, pod kontrolu možete staviti i do osam kamera za video nadzor, te ako ostavljate dete ili ljubimca samog na neko vreme, možete u svakom momentu proveriti šta se dešava kod kuće iako niste fizički tamo. Ova mogućnost obradovaće i sve one čiji stariji članovi porodice žive sami. Umesto desetina telefonskih poziva koje biste im uputili u toku dana, okom kamere možete zaviriti u njihov dom i uveriti se da su zbrinuti. Ovo su samo neke od opcija koje vam se nude kroz set pametnih uređaja iz Vipove ponude.

Život, dakle, može biti lakši i sigurniji nego ikada pre. Potrebno je da napravite samo jednu pametnu odluku i imaćete punu kontrolu nad nepredviđenim situacijama u svojim rukama. Tačnije, u svom džepu.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group