Samsung predstavlja režim SeeColors

Samsung Electronics je najavio dodavanje režima SeeColors svojoj liniji televizora i monitora.

Nova funkcija pristupačnosti pruža različite postavke boja na osnovu stepena i tipova nedostatka vida u boji nudeći poboljšano iskustvo gledanja.

Režim SeeColors pruža devet unapred podešenih slika tako da korisnici mogu da izaberu opciju koja im najviše odgovara. Ova funkcija prilagođava nivoe crvene, zelene i plave kako bi se osiguralo da gledaoci mogu lako da razlikuju boje na ekranu u zavisnosti od njihovog stepena ili tipa deficijencije.

Prvobitno objavljen kao aplikacija 2017. godine, SeeColors pomaže daltonistima da uživaju u svom ekranu onako kako dolikuje. Sada, integrisana u menije pristupačnosti televizora i monitora, ova funkcija je lakše dostupna korisnicima. Za potrošače koji su već kupili model iz 2023. godine, biće dostupno ažuriranje softvera za dodavanje SeeColors u meni pristupačnosti.

Samsung je od TUV Rheinland dobio sertifikat „Pristupačnost vida u boji“ u znak priznanja sposobnosti SeeColors režima da pomogne ljudima da bolje uživaju u sadržaju na Samsung ekranima. Ovo priznanje se zasniva na posvećenosti brenda Samsung viziji „Ekrani svuda, ekrani za sve“.

 „Oduševljeni smo što možemo da uvedemo dodatne funkcije pristupačnosti, uključujući SeeColors i Relumino režim, u našu liniju televizora i monitora za 2023. kako bismo pomogli daltonistima i slabovidim ljudima“, rekao je Seokvu Džejson Jong, izvršni potpredsednik sektora vizuelnih displeja u kompaniji Samsung Electronics. „Pod vizijom „Ekrani svuda, ekrani za sve“, nastavićemo sa inovacijama i približavanjem inkluzivnih tehnologija našim potrošačima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group