Pametna automatska vrata za kućne ljubimce sa prepoznavanjem lica

Ugradnja vratanca na ulaznim vratima mogu biti odličan način da omogućite vašem kućnom ljubimcu da dolazi i odlazi kada želi, ali ponekad dovodi i do neželjenih posetilaca.

Možda već imate mala vrata na svojim ulaznim vratima koja omogućavaju pristup samo vašoj mački ili psu, ali to verovatno znači da će vaši krzneni prijatelji morati da nose neku vrstu "ključa" na ogrlici da bi ih identifikovali i otključali vrata za kućne ljubimce. A oni mogu biti pomalo glomazni.

Ovih dana možemo pristupiti našim pametnim telefonima i računarima pomoću hardvera i softvera za prepoznavanje lica, a Petvation sistem koristi ovu vrstu tehnologije kako bi osigurao da pristup domu imaju samo ovlašćeni članovi porodice.

Kao i kod drugih rešenja, Petvation postavka je ugrađena u jedna od glavnih spoljnih vrata kuće. Nizovi infracrvenih kamera se nalaze iznad uređaja sa obe strane pristupne tačke, sa sočivima od 120 stepeni koji pružaju široko vidno polje za praćenje aktivnosti ispred i ugrađenim noćnim svetlima koja omogućavaju rad danju i noću.

AI čip pokreće sistemske algoritme za prepoznavanje lica životinja van mreže, a programeri prepoznaju da je identifikacija i autorizacija lica životinja izazovnija nego kod ljudi, i stoga koriste višestruko prepoznavanje celog tela životinja. Zaista, razvojni tim je do sada prilično uspeo da utvrdi da li mačka ili pas čekaju da uđu ili izađu iz kuće, ali još uvek radi na finom podešavanju sistema za identifikaciju pojedinaca. Očekuje se da će se AI model i algoritmi kontinuirano poboljšavati tokom vremena radi bolje preciznosti.

I pored identifikacije mačaka i pasa, sistem takođe može prepoznati sve vrste životinja, od rakuna preko pataka i lisica do zmija, tako da će vrata ostati čvrsto zatvorena za neželjene goste.

Prilikom približavanja, Petvation sistem identifikuje i ovlašćuje porodičnu mačku ili psa, a motorizovana vrata se pomeraju nagore kako bi omogućila ulazak pre nego što se skliznu nazad kako bi se zatvorila.

Kompanija kaže da se koriste tri nezavisna sigurnosna mehanizma kako bi „vaš ljubimac bio siguran od glave do repa“. Prvo, senzori otkrivaju i prate mačku ili psa dok se približavaju i prolaze. Tu je i mehanizam protiv štipanja zasnovan na svetlosti kako bi se osiguralo da šape ili repovi ne budu uhvaćeni u vrata koja se spuštaju.

Aplikacija se takođe koristi za podešavanje i kontrolu, uključujući mogućnost postavljanja "policijskog časa", davanja ovlašćenja određenim kućnim ljubimcima i praćenja dolazaka i odlazaka krznenih prijatelja.  

Pametna vrata za kućne ljubimce su otporna na vetar i vodu i napajaju se preko priloženog adaptera od 12 V kako bi se obezbedio neprekidan rad, iako se po želji mogu povezati sa USB napajanjem.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group