Lifestyle - Hi-Tech

Ovo je naša budućnost: kako će izgledati Internet 2030. godine

Era slobodnog govora se bliži kraju!

Publikacija o dizajnu, tehnologiji, nauci i naučnoj fantastici Gizmodo je intervjuisala naučnike o tome kako će izgledati Internet u 2030. godini.

Istraživači su zaključili da će ubuduće biti manje slobode govora na Internetu, anonimnost će nestati, a brzina interneta za obične korisnike značajno će se smanjiti.

Svaki korak korisnika na Internetu biće nadgledan i unovčen. Možda će Internet postati niz usluga pretplate, jer će besplatne igre i aplikacije nestati.     

Pojaviće se koncept digitalne nejednakosti. Bogati slojevi stanovništva uživaće u privatnom i skupom pristupu Internetu, dok će mase dobiti mobilni internet sa ogromnom količinom reklamiranja i niskom brzinom.     

Demokratija će skoro nestati sa globalne mreže. Oni koji sebi mogu priuštiti skupe pakete moći će pristupiti nezavisnim sadržajima. Oni koji ne mogu platiti žrtvovaće svoju privatnost.     

Čitava globalna mreža može biti podeljena između glavnih učesnika na tržištu, a pojaviće se i monopolisti: američki i kineski internet, EU, Rusija i Indija će kreirati svoje internet verzije.     

Globalna publika na mreži će se podeliti. Korisnici će najverovatnije biti zainteresovani za privatne internet zajednice, što će dovesti do povećanja broja mikroinfluenta.     

Do 2030. godine anonimnost na mreži će potpuno nestati. Propaganda i laži će se povećavati.     

Analiza podataka vršiće se veštačkom inteligencijom.     

Takođe se predviđaju pozitivne promene. Naučnici predlažu da naši pametni telefoni još više prate i pomažu korisnicima da ostanu zdravi.

M.L.

 officiel-online.com

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group