Novo ažuriranje na Twitteru - biraćemo ko će komentarisati čak i ako je tweet već objavljen

Twitter može biti odlično mesto za razgovore koji se mogu razvijati između prosečnih korisnika i javnih ličnosti, ali svi smo primetili koliko toksičan može biti.

Naročito u našoj stvarnosti, gde svakodnevno padaju pretnje, rasistički komentari, uvrede i lični napadi.

Međutim, kako ovo nije isključivo srpski, već globalni fenomen, Twitter se ažurira i pruža novu priliku korisnicima da smanje govor mržnje. Sada se može prilagoditi i odabrati ko će komentarisati svaki post, čak i ako je post već objavljen.

Ova opcija ranije nije postojala. Do nedavno, oni koji odluče da izraze svoje stavove na Twitteru mogu komentare zaključati unapred ili se pripremiti za primanje bilo kakve kritike u komentarima, čak i od ljudi koji ih ne prate. To često stvara „bojno polje“ u komentarima, posebno u tvitovima koji imaju politički sadržaj.

U Srbiji često gledamo „bitke“ na Twitteru koje se najčešće vode oko rijalitija ili politike, kao i emisije na tv-u koje su posvećene polemikama sa Twittera. Twitter veruje da će novom uslugom smanjiti govor mržnje jer će korisnici sami birati ko može komentarisati njihove objave. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group