Koje su prednosti pametne kuće?

Koliko puta ste se zapitali da li ste kod kuće ostavili uključenu peglu, šporet, ili ste bili u nedoumici da li ste podesili bojler i sistem za grejanje, kako bi vas sve dočekalo toplo kada se vratite u svoj dom?

Vrlo često nam se dešava da osetimo nemir vezano za bezbednost naše kuće, jer nismo sigurni da li smo uključili alarme i kamere... ali danas za sve postoji rešenje, jer se možemo osloniti na tehnologiju koja nam poprilično olakšava svakodnevicu.

Sa neverovatno brzim razvojem, koji nam praktično svakog dana poklanja svoje novitete, tehnologija nam omogućava da budemo online gde god da se nalazimo i bez poteškoća obavljamo svoje radne zadatke čak i kada smo van kancelarije, pronađemo odgovor na svako pitanje bez listanja teških enciklopedija i komuniciramo sa prijateljima i porodicom, koji su stotinama i hiljadama kilometara udaljeni od nas.

Koliko je napredovala tehnologija za naš dom?

Sigurno ste do sada više puta čuli za pojam „pametna kuća“, ali još uvek ne shvatate zašto je ona toliko pametna, i imate doživljaj da je skupocena i komplikovana za vas. Zahvaljujući modernim tehnologijama i inovacijama, uvođenje kućne automatike u vaše domaćinstvo je od sada pristupačan i dostupan sistem, koji se bez mnogo muke integriše u objekte koji se nalaze u procesu izgradnje ili one koji se već koriste. Osnovne pogodnosti koje vam kućna automatika pruža jesu praktičnost, kontrola, efikasnost i sigurnost, nudeći vam uštedu energije, komfor i neprocenjivi luksuz uživanja u svakom trenutku.

Pametna kuća će vam omogućiti da upravljate rasvetom, grejanjem, hlađenjem, roletnama, zavesama, utičnicama, bojlerom i brojnim drugim elementima u vašem domu. Upravljanje kućnom automatikom svakako nije nuklearna nauka, niti od vas zahteva tehničko predznanje, budući da je softverski konfigurisana tako da čak i vaši stariji ukućani mogu lako i bez stresa koristiti, uz brojne benefite. Sistem Pametna kuća ™ kompanije ION Solutions je savršeno primenljiv na domaćinstva sa jednim ili više članova, lako se prilagođavajući trenutnim aktivnostima svakog ukućana ponaosob, dok je njena posebna prednost skrivena u pristupu i kontroli svih uređaja, čak i kada niste kod kuće.

 

Kako funkcioniše Pametna kuća ™ ?

Uz ovaj inovativni sistem konačno možete zaboraviti na situacije u kojima se pitate da li ste nešto zaboravili, kada ste već odmakli od svog doma. ION Solutions Pametna Kuća ™ vam nudi opciju odabira utičnica koje želite sistemski da povežete sa aplikacijom Magiesta, što će vam omogućiti da njima upravljate, gde god da se nalazite, samo jednim klikom.

Macro programski scenario je savršena opcija koja vam može pomoći u sličnim situacijama. Na primer, možete kreirati opciju posebno za „Odlazak od kuće“, koja će vam omogućiti da jednim klikom isključite sve utičnice, svetla i spustite sve roletne ukoliko tako želite, umesto da gubite vreme proveravajući sve pojedinačno. Osim toga, uz pomoć ovog sistema možete upravljati višestrukim utičnicama u koje su uključeni bitniji električni uređaji, poput bojlera, šporeta, mašine i slično, što će vam, na primer, dati priliku da uživate u toploj kupki nakon što se vratite sa puta.

Aplikacija Magiesta se može povezati i sa vašim omiljenim radio stanicama, ispunjavajući vaš ambijent muzikom kad god da vi to poželite, samo jednim klikom. Ukoliko vaši ukućani imaju različit muzički ukus od vas, Magiesta vam daje opciju kreiranja različitih audio zona, koje će emitovati različite sadržaje.

Sistem Pametna kuća ™ vam daje uvid u nadzorne i sigurnosne kamere u vašem domu i oko njega, uz opciju aktivacije i deaktivacije alarma po potrebi. Inteligentni sistem je posebno konfigurisan, tako da vas upozorava na potencijalne nezgode koje se mogu dogoditi u vašem domu tokom dužeg ili kraćeg odsustva.

Brinite o vašim biljkama na daljinu

Uz pomoć sistema ION SolutionsPametna kuća ™, nećete više morati da ostavljate svoj rezervni ključ kod komšija kako bi vam zalivali biljke dok ste na letovanju – zahvaljujući automatizaciji zalivnog sistema koji radi umesto vas, a koji može biti podešen u skladu sa vašim potrebama i realnim situacijama (jer ko može predvideti tri kišna dana jedan za drugim?!), vaše cveće ili travnjak neće patiti.

Sve što smo vam do sada predstavili, trebalo bi da vam približi i jasnije definiše sistem Pametna kuća ™, a zahvaljujući pratećoj Magiesta aplikaciji olakšaćete sebi svaki dan, dajući vam uvid u vaš email, omiljeni e-časopis ili evidenciju uštede električne energije zahvaljujući automatizaciji.

Pametna kuća™ na tržište regiona donosi najnaprednija, tehnološki i ekonomski optimizovana rešenja u oblasti automatizacije stambeno-poslovnih objekata, sa ciljem unapređenja kvaliteta stanovanja i življenja. Sa vizijom koja ima za cilj omogućavanje lepšeg i jednostavnijeg života, ova kompanija svojim radom doprinosi opštem prihvatanju novih trendova i tehnologija.

 

Ukoliko vam život u pametnom domu zvuči privlačno, kompanija ION Solutions više od 15 godina se bavi projektovanjem i integracijom sistema Pametnih kuća i Pametnih zgrada, uz kontinuirani rad na povećanju energetske efikasnosti, što je u skladu sa najmodernijim svetskim trendovima.

Da li ste spremni da zakoračite u budućnost i konačno uživate u životu bez briga?

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group