Kako zaštititi privatnost deteta na društvenoj mreži Instagram

Kao i sva deca koja su rođena u dobra interneta i moderne tehnologije, i vaše želi da ima svoj profil na nekoj od društvenih mreža...

Pored Facebook-a koji imaju svi, društvena mreža Instagram je trenutno jedna od najpopularnijih među decom uzrasta od 12-13 godina. Sigurni smo da verujete vašem detetu, ali ponekad su potrebne veće mere predrostožnosti. U prvom planu je privatnost vašeg deteta – sa kime deli fotografije, šta snima i sa kime se dopisuje.

Pogledajte na koje načine možete da zaštitite dete i sačuvate njenu/njegovu privatnost.

Ko može da vidi detetove objave

Kada napravite profil, on je automatski otključan i svako može videti vaše snimke i fotografije koje postavljate. Da se to ne bi dešavalo i da bi samo njegovi pratioci videli šta objavljuje, potrebno je da uključite “privatni profil”. Na ovaj način će dete moći da prihvata samo one koje zna i koji će jedini videti šta ono postavlja.

Da biste uključili opciju: idite na sliku profila» kliknite na ‘podešavanja’ ili ‘settings’» uključite “Private Account”

Isključite lokaciju

Iako mnogi vole da postave sliku sa tačnom lokacijom na kojoj je onda snimljena, najbolje bi bilo da detetu ovo zabranite, jer – zašto bi neko morao da zna gde se ono nalazi. Da biste isključili automatsko stavljanje, odnosno označavanje mesta na kojem dete stavlja sliku, treba da isključite lokaciju na mobilnom telefonu i jednostavno objasniti detetu da je to detalj koji nije toliko važan za deljenje.

Manje potrošenog interneta

Ovoje sitnica koja nema veze sa privatnošću, ali koja će vas spasiti visokih računa i prebrze potrošnje interneta. Da biste ograničili potrošnju interneta preko računa, dovoljno je da uključite ‘manje korišćenje podataka’ (‘use less data’) kako se videi koji uglavnom vuku previše interneta ne bi puštali kada telefon nije povezan sa Wi-Fi internetom.

Da biste uključili ovu opciju: idite na ikonicu profila» kliknite na podešavanja ili ‘settings’» Cellular Data Use » ‘use less data’

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group