Jedinstvena kombinacija LCD i E Ink ekrana na novom Philips 2-u-1 monitoru

Od kompjutera koje koristimo na poslu do telefona bez kojih ne možemo da zamislimo svoj dan, neminovnost je da smo okruženi pametnim ekranima.

Ako je verovati tehnološkim kompanijama, stvari će biti samo bolje ili gore u budućnosti, u zavisnosti od toga na čijoj ste strani. Ekrani, posebno oni na dodir će zasipati naše okruženje u budućnosti, osim ako Metaverzum ne postane toliko rasprostranjen da ćemo svuda viđati iskačuće prozore kroz naše AR naočare. Uprkos našoj zavisnosti od tehnologije, ekrani na koje se toliko oslanjamo iz dana u dan mogu dugoročno biti štetni za naše oči. Dok čekamo savršeno bezopasne ekrane, možemo samo da pokušamo da minimiziramo štetne efekte ovih ekrana pomoću drugih tehnologija, poput ovog nekonvencionalnog monitora koji pored LCD ekrana ima i E-Ink koji je pogodniji za čitanje i naše oči.

EPD tehnologija, posebno ona koju prodaje brend E-Ink, dugo je hvaljena zbog manje štetnih efekata na oči. Zbog toga se ovakav ekran koristi na čitačima e-knjiga koji se često koriste satima. Tehnologija ima kritične nedostatke koji je čine neprikladnom za „normalnu“ upotrebu, kao što je prikazivanje bogatih boja kao što su fotografije, sadržaj koji se brzo menja kao što su video snimci i još mnogo toga. To, naravno, nije sprečilo ljude da provode sate ispred kompjuterskih monitora i telefona, posebno kada njihov rad zavisi od ovih ekrana.

E-Ink monitori postoje, ali se ne mogu koristiti za sve vrste sadržaja, kao što je ranije pomenuto. Umesto da natera ljude da biraju, Philips je dobio ideju da obezbedi obe vrste ekrana na istom monitoru. Ili, da budemo precizniji, stavio je dve vrste monitora jedan pored drugog. Philips 24B1D5600 ima LCD monitor od 23,3 inča od 2560×1440 koji možete da koristite za obične stvari, a na njegovoj desnoj strani je 13,3-inčni E INK Carta HD ekran.

Iako je E-Ink ekran odličan za čitanje e-knjiga, njegova svrha ovde nije baš za slobodno vreme, iako se svakako može koristiti i na taj način. Ideja je da možete da stavite duže delove teksta na ovaj ekran koji se sporo menja i koji treba da pročitate, kao što su dokumenti ili članci, dok će konstantno menjanje sadržaja poput video zapisa, grafikona u realnom vremenu i slično zauzimati glavni LCD ekran. Na taj način ćete dati malo odmora očima kad god vam je to potrebno da vidite više statičnog sadržaja, a da i dalje imate pristup YouTube platformi ili produktivnijim sajtovima.

Priloženi E-Ink ekran se očigledno može nagnuti za 45 stepeni prema posmatraču. Nažalost, nije jasno da li se može ukloniti i postaviti na suprotnu stranu, što bi nekim ljudima moglo biti udobnije. E-Ink ekran i LCD ekran se napajaju odvojeno sa odvojenim kablovima.

Philips 2-u-jedan monitor 24B1D5600 dostupan je za kupovinu u Kini po ceni od oko 840 dolara. Trenutno, uređaj nije dostupan za prodaju na globalnom tržištu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group