Lifestyle - Hi-Tech

Instagram je počeo skrivati postove gde je korišćen Photoshop

Programeri društvenih mreža započeli su borbu protiv "lažnih informacija".

Instagram je objavlio nova pravila u decembru prošle godine, a mesec dana kasnije programeri su pokrenuli novu funkciju.  Sada će publikacije postove označene kao „lažne“ ili „delimično lažne“ pregledati i, ako se potvrdi upotreba retuširanja, označiće se kao „neistinite informacije“. To će dovesti do isključenja posta iz pretrage pomoću hashtagova i iz odeljka Istraživanje, a u feedu drugih korisnika slika će se prvo prikazati mutno (kao kod sakrivanja neželjenog sadržaja) i samo uz njihov pristanak u uobičajenom obliku.

Što se tiče autora fotografija objavljenih na fotografijama, na stranicama njihovih profila neće biti promena. Imajte na umu da fotografije planirane iz umetničkih razloga takođe planiraju da sakriju (na primer, neprirodne pejzaže).

Koliko tačno Instagram potvrđuje upotrebu Photoshopa i kako će to uticati na blogere i fotografe nije poznato.

Dok se funkcija testira na ograničenom broju korisnika ona će se dalje razvijati. „Želimo da verujete onome što vidite na Instagramu. Dezinformacije putem fotografija i video zapisa sve više postaju problem u industriji, zbog čega smo se fokusirali na njihovo rešavanje. U maju 2019. godine u Sjedinjenim Državama smo započeli rad sa proverivanjem činjenica da bismo nam pomogli da identifikujemo, pregledamo i obeležavamo lažne podatke kako bismo ograničili njihovo širenje. Sada svoj program proveravanja činjenica proširujemo na ceo svet “, objašnjava Instagram.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group