Lifestyle - Hi-Tech

Instagram je dodao novu alatku u opciji Story

Kompanija Instagram je nedavno dodala novu alatku u svojoj opciji koju nazivamo – Story.

Ukoliko niste u poslednje vreme koristili funkcije crtanja u svojim pričama, propustili ste ovaj dodatak. Ova nova funkcija će vam u velikoj meri olakšati prilagođavanje vaših priča koje delite na Instagramu, bez zamaranja oko detalja.

Nova alatka je zapravo strelica, koja vam olakšava iscrtavanje dok ste u opciji Story. Ovo iznenađenje je pokrenuto krajem marta, a kako kompanija nije digla veliku buko oko toga, odnosno ubacila je alatku, bez prvobitne najave, vrlo je verovatno da ste je prevideli. Nova alatka sa strelicom dostupna je i za iOS i Android telefone, a omogućava mnogo lakše uvrštavanje željene strelice u vaše postove.

Pre pojave ove alatke, iscrtavanje adekvatne strelice je moralo da bude "ručno" i to je uglavnom bio fijasko. Morali ste minimum, osim ako ste zaista vešti, tri puta da pokušavate to da uradite da bi ista izgledala prihvatljivo. Date strelice služe kako bi ukazali vašim pratiocima na određeni deo texta, ili slike, a opcija koja je sada dostupna čini to znatno jednostavnijim postupkom.

Od iscrtavanja strelice sada vas deli jedan klik. Pritiskom na stelicu, ona se automastki uključuje i ima na kraju linije vrh koji ste do sad jako teško verno mogli da iskopirate.

Strelicu ćete lako pronaći. Smeštena je između olovke i markera na ekranu kada se uđe u opciju Story. Da biste je koristili morate prvo da uslikate ili snimite nešto, a tek potom da isprobate novu mogućnost koja vam je dostupna.

Ž.J.

Izvor: EliteDaily

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group