Elon Mask najavio lansiranje Tesla Model Pi 5G telefona

Elon Mask već dugo razmišlja o lansiranju Tesla pametnog telefona.

Nekoliko meseci u raspravama stručnjaka visoke tehnologije govori se o Tesla telefonu, bez velike količine preciznih i proverenih informacija. Ali, sada smo saznali da će on zaista biti proizveden, dok je Elon Mask izjavio da će se zvati Tesla Model Pi 5G 2023.

Elon Mask još nije zvanično predstavio telefon, ali internetom već kruži mnogo informacija o novom modelu koji će zaseniti sve ostale. Kao što već znamo, Pi, koji je u nazivu novog telefona, odnosi se na grčko slovo „π“, matematičku konstantu.

Što se tiče njegovog izgleda, neki kažu da će to biti poboljšani iPhone, iako Mask želi da stvori nešto potpuno svoje. Vlasnik Tesle, ipak, namerava da izazove talase na tržištu pametnih telefona i ne namerava da kopira neki gotov dizajn.

Ali, hajde da pređemo na suštinu stvari: sam telefon. Teslin pametni telefon će imati veliki ekran dijagonale 6,7 inča i po veličini će biti sličan iPhone 15 Plus i 15 Pro Max. Prema informacijama, telefon će imati jaku bateriju od 4700 mAh, dok će njegova prava prednost biti to što će se puniti sunčevom svetlošću. RAM memorija uređaja će biti između 8 i 12 GB, dok će ukupan skladišni prostor dostići 2 TB, a mogao bi biti lansiran sa 512 GB ili 1 TB. Takođe, kao što možete pretpostaviti, Tesla telefon bi mogao da otključa još više funkcija ako ga neko poveže sa Tesla automobilom.

Među tehničkim karakteristikama na koje se danas ozbiljno gleda je kamera. Elon Mask će imati mnogo posla ako želi da se takmiči sa Apple i Samsung kompanijama u ovoj oblasti. To znači da će Tesla telefon morati da ima najmanje tri kamere, uključujući najmanje jednu širokougaonu od 48 megapiksela i glavni senzor sa 5k optičkim zumom.

Kada je reč o ceni, iPhone 15 košta oko 969 evra, a Samsung Galaxy S23 oko 799 evra. Tesla telefon će se naći negde na sredini, po ceni od 800 do 900 evra. Naravno, cena može dostići i do 2000 evra u zavisnosti od potreba.

Iako sve ukazuje na to da će pre ili kasnije upravo ovaj pametni telefon izaći na svetsko tržište, sa 52-godišnjim preduzetnikom niko ne zna šta da očekuje i čuveni Tesla pametni telefon nije izuzetak od ovog pravila.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group