Lifestyle - Hi-Tech

Dezinfekcija mobilnih telefona - još jedna preventivna mera

Telefon je stvar koju koristimo i nosimo stalno, tako da je sada, u vreme pandemije neophodna pravilna i redovna dezinfekcija mobilnih telefona.

Toaleti, držači u autobusu – bakterije su svuda. Područja koja svakodnevno dodiruju hiljade ljudi brzo mogu izazvati infekciju ili bakterije. Bakterijski prenos je posebno opasan u trenutnoj svetskoj pandemiji. Ali većinu vremena zaboravljamo na stvar koja nam je potrebna svaki dan – mobilni telefon. Nosimo ga u rukama većinu dana, odlažemo ga na različite površine, a retko se setimo da ga dobro očistimo. Pa, sada je vreme da vas upoznamo sa nekoliko jednostavnih saveta za održavanje vašeg telefona čistim.

Koristite krpu od mikrofibera i maramicu za dezinfekciju

S obzirom da korona virus na površinama traje nekoliko dana, mora se očistiti dezinficijensom. Neke kompanije su čak pružile nova uputstva za čišćenje mobilnih uređaja. Za čišćenje i dezinfekciju koristimo krpu od mikrofibera i dezinfekcijsku krpu, koja mora sadržati 70% alkohola. Naravno da vodimo računa o čišćenju samo nepropusnih površina i izbegavamo bilo koje delove koji mogu biti oštećeni.

Telefon ne nosimo sa sobom u kupatilo

Kad smo na WC-u, gledamo Instagram priče, dopisujemo se putem društvenih mreža ili igramo igrice na našem telefonu. U kupatilu se nalazi puno bakterija koje mogu sleteti na površinu telefona, a zatim ih možete poneti sa sobom.

Prestanimo sa deljenjem telefona

Baš kao što hvatamo kuke i držače, tako postupamo i sa telefonom. Savršen je prenos bakterija i patogena na ljude. Sledeći put kad nađemo zanimljivu fotografiju ili smešan video, ne zaboravimo, nemojte davati telefone drugima.

Perimo ruke

Svakako smo čuli ovu frazu nebrojeno puta u poslednjih nekoliko dana. Ali to je najjednostavnija i najefikasnija mera za zaštitu bakterija od životne sredine. Ne zaboravimo, međutim, da je pranje sapunom i vodom ili dezinfekcija dezinfekcijskim sredstvom koje sadrži 70% alkohola najefikasnije.

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group