Apple lansira novi iMac sa M3 čipom u drugoj polovini 2023.

Apple je spreman da uskoro predstavi novi 24-inčni iMac.

Tehnološki gigant sa sedištem u San Francisku trenutno razvija dva nova iMac modela, prema insajderima. Za računare se kaže da su već dostigli "kasnu fazu razvoja i testiranja" i da su nedavno započeli svoje proizvodne probe. Međutim, očekuje se da će masovna proizvodnja iMac M3 2023. početi za najmanje tri meseca.

Novi iMac će imati značajan broj poboljšanja u odnosu na prethodne modele. Prvo, govorimo o sledećoj generaciji Apple M3 čip sistema. To znači da će "neke komponente biti izmeštene i prerađene", kako kaže izvor. Sa novim čipsetom, performanse i energetska efikasnost su znatno poboljšane korišćenjem prednosti TSMC 3nm procesa. Apple takođe planira da koristi „drugačiji“ proizvodni proces za pričvršćivanje iMac-a na postolje. Boje će ostati iste kao kod modela iMac M1, uključujući srebrnu, plavu, ružičastu i narandžastu.

Pored iMac-a, tu će biti i novi MacBook Air od 14 inča i ažurirani model od 13 inča. Očekuje se da će novi Apple modeli stići krajem proleća ili početkom leta.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group