8 razloga zašto se baterija vašeg telefona tako brzo prazni

Ako mislite da ostajete bez baterije brže nego što bi trebalo, proverite da li su ovih nekoliko stvari razlozi za to...

1. Pojačano svetlo na telefonu

Što je vaš ekran jače osvetljen, više baterije se brže troši. Zato podesite osvetljenost na svom telefonu u toj meri da ne utiče na vidljivost, a takođe omogućava duže trajanje baterije.

2. Aplikacije koje koristite

Neke aplikacije koje koristite na telefonu mogu imati veći uticaj na potrošnju baterije za razliku od drugih. Zato je najbolje da vidite koje aplikacije isprazne bateriju i zatvarajte ih ako nisu u upotrebi.

3. Obaveštenja

Verovali ili ne, stalna obaveštenja koja dobijate od Facebooka ili Instagrama mogu da utiču na brzo pražnjenje baterije. Isključite ih, jer ne morate da proveravate svoj telefon svakih 5 minuta.

4. Vibracija

Vibracija troši bateriju više, nego kada vaš telefon "ćuti" ili kada koristite zvuk. Koristite jednu od ove dve opcije, da ne biste morali da punite telefon svakog sata.

5. Ne isključujete wi-fi

Ako je vaš Wi-Fi uključen stalno, ne pitajte se zašto se baterija brzo prazni. Najbolje je da uključite Wi-Fi samo kada vam je zaista potreban.

6. Airplane Mode

Ako znate da ćete morati da koristite svoj telefon, a korišćenje ne zahteva slanje i primanja poruka i poziva, izaberite režim Airplane. To će sačuvati bateriju.

7. Automatsko ažuriranje aplikacija

Svako ko ima smart telefon zna da se neke aplikacije periodično ažuriraju, ali to takođe utiče na bateriju. Dakle, isključite ovu opciju da biste izbegli probleme sa trajanjem vaše baterije.

8. Pronalaženje lokacije

Ako je opcija da pronađe lokaciju na kojoj ste trenutno stalno uključena, to je još jedan razlog da se baterija brže prazni. Isključite ovu opciju u trenucima kada vam ne treba.

Uz ove trikove vaša baterija će trajati duže.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group