Više od 5000 posetilaca jubilarnog Weekenda opravdalo #SAMODOĐI

Više slika

Više slika

Završen je jubilarni Weekend Media Festival, koji je po 15. put održan u sjajnoj atmosferi stare Tvornice duvana u Rovinju.

Razloga za slavlje ovih je dana u Rovinju bilo mnogo, od vrhunskih panela i predavača, do ludih zabava. Ove se godine vodila rasprava o ljudskim pravima i fake newsu, slušala su se poučna predavanja o najavljivanoj recesiji, Mossadu, raspravljalo se može li se inovativnost naučiti, a sve su zaokružili TV maratonci, prepoznatljiva TV lica regije.

„Weekend se pobrinuo da i ove godine okupi prijatelje, kolege i partnere iz cele regije, ali i sveta, a sve s istim ciljem, da učimo, širimo krug poznanstava, ali i da u neformalnom okružju provedemo kraj leta i proslavimo jubilej. Ovogodišnji Weekend je okupio više od pet hiljada posetilaca koji su prostorima stare Tvornice duvana Rovinj širili dobre vibracije“, izjavio je Tomo Ricov, direktor Festivala i direktor programa.

„Weekend je kroz godine postao jedna od najuzbudljivijih manifestacija koje se događaju u Hrvatskoj. Ovogodišnje, po mnogo čemu jedinstveno izdanje, ostaće upamćeno po atraktivnom i kvalitetnom sadržaju koji na kvalitetan način pridonosi produženju sezone u prekrasnom Rovinju. Sjajna sinergija Weekenda, Rovinja, Maistre, odnosno Adris grupe ostvarena je i ove godine, a to uvek rezultira kvalitetnim predavanjima, zabavama do zore i vrhunskom gastro ponudom, sve zaokruženo networkingom”, rekao je Božo Skoko, član programskog tima iz Millenium promocije, agencije partnera Festivala.

Ovogodišnji Weekend okupio je šareni presek predavanja, panela i razgovora u ugodnoj atmosferi. Poneku pikanteriju iz sveta tajnih službi, dostojnih filmova James Bonda, posetiocima je otkrio stručnjak za izraelski Mossad, novinar Yossi Melman. Kreativka Ghada Wali na svom je predavanju istaknula kako grafički dizajn može promeniti svet. Direktor za globalni kreativni razvoj u kompaniji Meta, Fabio Seidl postavio je tezu o postojanju tri različite budućnosti, onoj izabranoj, onoj koju nije moguće kontrolisati i onoj realnoj, koja je kombinacija prethodno navedenih.

Na panelu „Smrt činjenica“ na kojem su učestovali Ognian Zlatev, voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) i Dražen Klarić (Večernji list) naglasak je stavljen na tačnost informacija koje su pod naletom fake newsa u velikom problemu. Panelisti su došli do konsenzusa kako je izuzetno važno da mediji zadrže objektivnost, te da ostane prostor kritičkom razmišljanju kvalitetnih i školovanih novinara.

O svom bogatom humanitarnom radu progovorila je Jelena Đoković, dok je ekonomski stručnjak Vuk Vuković podelio ekonomske savete za jesen i zimu. Weekend.15 nam je otkrio pobednika domaćeg Food Tech start-up nadmetanja u organizaciji Infobipa, Maistre i Pepermint agencije, koja je započela na Weekend Food Festivalu. Titulu najboljeg odnio je Moj Gruntek, a dodeli nagrada je prisustvovao i Michael Selden, CEO američke food tech kompanije Finless Foods.

Ovogodišnji Weekend.15 iznedrio je i pobednike Golden Drum nadmetanja, a svečanom dodelom nagrada završeno je ovogodišnje izdanje Golden Drum Festivala.

Publiku su u zaključnom panelu atraktivnog naziva Pušiona nasmejali i inspirisali kreativni direktor Bruketa&Žinić&Grey, Davor Bruketa, direktor Peperminta Tomo Ricov, Mario Petrović i Dimitrije Trbović, CEO Neostara. Andrija Jarak je svojim bilijantnim pitanjima hirurški secirao neuspešne projekte panelista, a njihove poslovne promašaje je potpuno ogolio pred publikom.

Jubilarni Weekend.15 muzički je kompletiran spektakularnim nastupom Darka Rundeka & Jazz orkestra HRT-a, a usledili su miljenik publike Matija Cvek sa svojim bendom The Funksteins, jedna od najzapaženijih regionalnih muzičkih atrakcija, Konstrakta & Zemlja Gruva koji su svojim energičnim nastupom prodrmali sve okupljene, baš kao i Marija Mirković (ex Frajle).

Zatvoren je nastupima jednog od najvećih imena domaće hip hop scene Vojka V., a publika je ostala rasplesana tokom celog nastupa novosadskog banda Gift i DJ Ree.

Detalje o Weekendu možete pronaći ovde.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group