Prvi koncert u Velikoj Britaniji uz socijalnu distancu

Kada se sve sabere i oduzme, ono što nam svima najviše nedostaje je malo dobre muzike.

Uz socijalnu distancu u vazduhu, mere predustrožnosti i sveukupan osećaj težine na leđima, gotovo da ne postoji nada da ćemo ovog leta prisustvovati muzičkim događajima. Međutim, iz dana u dan čini se da Korona virus širom sveta lagano predaje bitku. Uz ukidanje odgređenih ograničenja, pojavljuju se prilike za dobrom zabavom i uživanjem na otvorenom. U javnosti – na daljinu i uz masku na licu, mogli biste ovih dana posetiti brojne koncerte.

Dobre vesti nam stižu iz Velike Britanije gde se život vraća u normalu tamo gde nam je najpotrebniji, u obliku muzičke umetnosti. Koncerti u VB biće održani na posebno dizajniranom prostoru, uz socijalnu distancu, pri čemu će neverovatno velik broj ljudi moći da uživa u svojim omiljenim muzičkim pravcima.

Sa ciljem da se osigurna propisan razmak između ljudi, postavljene su posebne platforme na prostoru namenjenom za koncert, koje mogu da prime tačno određeni broj ljudi. Virgin Money Unite Arena je sagrađena u Gosforth Parku, gde se pored prostora za koncert nalaze i trkačke staze, tereni za golf, fudbalski centar i prelepa bašta.

Arena za koncerte prostire se na oko 45000m2 i sadrži oko 500 mesta za gledaoce. Svako mesto prima do 5 osoba, što znači da maksimalno koncertu može da prisustvuje do 2500 ljudi. Znatno više nego što je inače bilo dozvoljeno pri okupljanima na otvorenom do sad, što ovakvim događajima dodelje plaketu osveženja koje nam je bilo preko potrebno.

Pri kupovini karte za koncert svakom je dodeljeno vreme dolaska i smernice za dolazak do rezervisanog mesta, sa ciljem da se izbegnu gužve na ulasku u Arenu. Svaki zaseban prostor za pet osoba opremljen je stolicama a postoji i mogućnost naručivanja pića i hrane tokom prisustvovanja koncertu, što takođe eliminiše potrebu za čekanjem u redu za šankom ili pultom sa hranom.

Ako ste zainteresovani da vidite kako izgledaju ovi socijalno distancirani prostori za koncerte u VB zavirite u našu galeriju fotografija. Čini se da “nova normala” deluje inspirativno na mnoge.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group