Lifestyle - Događaji

Festival porodica „Roditeljski“


Prvi „Roditeljski“ festival, neprofitna manifestacija u organizaciji Agencije Kovačić&Spaić, održaće se ovog vikenda u Kulturnom centru Grad, Braće Krsmanović 4.

Festival će okupiti sva značajnija udruženja roditelja i organizacije i pojedince koji se bave podrškom i pomoći roditeljima, razvojem zdravih odnosa u porodici, ranim učenjem i podsticajem kreativnosti.

Tokom 14 sati tribina za roditelje i kreativnih radionica za decu, posetioci će imati priliku da dobiju prave i proverene informacije od vrhunskih stručnjaka o svim važnim pitanjima vezanim za roditeljstvo i zdravo potomstvo i imaće jedinstvenu priliku da stručnjake pitaju sve što ih zanima. Više od 20 učesnika će govoriti na tribinama festivala, pokazivati kreativne načine igre i razgovora u porodici i igrati se sa decom.  

Na kakvu podršku države i društva mogu da računaju roditelji, koji su vaspitni stilovi i u čemu grešimo kad (ne)razgovaramo sa decom, da li postoji “jaz generacija”,  kako da kod dece podstaknete kreativnost, ali i pitanja oko kojih se vode žustre polemike kao što su vakcinacija, genetska kontrola ili matične ćelije, da li je zaista opravdano da u strane banke matičnih ćelija ulažemo novac i kada ćemo dobiti domaću, javnu banku matičnih ćelija. Ovo su samo neke od tema o kojima će se otvoreno razgovarati na Festivalu porodica “Roditeljski”.

Teme festivala prvog dana su: Kurs preživljavanja (priprema za porodjaj i sve što sledi) i radionica masaža beba, Genetska kontrola (koje gentske analize obezbedjuju zdravo potomstvo, čemu služe matične ćelije) i Metode ranog učenja i razvijanja kreativnosti.

Teme festivala drugog dana su: Roditeljstvo kao inspiracija (uspešni mladi privrednici koji su inspirisani svojim roditeljskim iskustvom pokrenuli biznis), Kako da ne upropastite svoje dete (modeli vaspitanja dece, značaj komunikacije, psihološka pomoć) i Vakcinacija beba i dece (o sigurnosti vakcina).

Na tribinama će govoriti i odgovarati na sva pitanja predstavnici Udruženja Roditelj, Centra za mame, Halo beba i Dula,  epidemilog Zoran Radovanović, profesorka Dragana Vujić, osnivač prve javne banke matičnih ćelija, Sonja Pavlović sa Institut za molekularnu genetiku, molekularni biolog Bojana Panić, pedijatar Gordana Petrović, pedijatrijska sestra Mira Roksandić, diplomirani pedagog Jelena Holcer, direktorka najpoznatije beogradske Škole za roditelje, psiholog Miodrag Pavlović, blogerka Angelina Radulović, mame i tate preduzetnici Jelena i Nataša iz “Hug Bug”, Nikola Jovanović, Milivoje i Milica Ćalija osnivači “Andjela”,  Tijana Petrović, osnivač socijalnog preduzeća Kobayagi koje izradjuje kreativne lutke, Maja Enis, diplomirani pedagog i direktorka i vlasnica Encco book, Danica Banzić, direktorka centra Malac genijalac, Nataša Čakić Simić, autorka knjige “Beleške lutkarskog pomoćnika”, predstavnici Kreativnog centra…

Festival ima i humanitarni karakter. Biće organizovana i promocija porodičnih manufaktura, razmena stvari koje su vam dosadile a nekom drugom trebaju i prikupljanje igračaka, knjiga i slatkiša za decu iz Zvečanske i onu koja se leče u Tiršovoj i Institutu za majku i dete. Pozivamo roditelje da se uključe u ove humanitarne akcije.

“Roditeljski” će biti održan 16. i 17. septembra u KC Grad, od 10 do 17 časova. Ulaz je slobodan i besplatan.  

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group