Tretman lepote koji je "trajno deformisao" lice Linde Evangeliste

"Tako sam umorna od ovakvog života. Volela bih da izađem na vrata uzdignute glave, uprkos činjenici da više ne ličim na sebe."

U emotivnom postu na Instagramu kasno uveče, 22. septembra, Linda Evangelista otkrila je da je podnela tužbu protiv Zeltiq Aesthetics nakon što ju je "brutalno deformisao" tretman CoolSculpting za zamrzavanje masti.

"Danas sam napravila veliki korak da ispravim grešku koju sam napravila i skrivala je više od pet godina", napisala je ona. "Za moje pratioce koji su se pitali zašto ne radim dok karijera mojih vršnjakinja napreduje, razlog je taj što sam brutalno deformisana tretmanom CoolSculpting koji je učinio suprotno od onoga što je obećao. Povećao je, a nije smanjio masne ćelije i ostavio me trajno paralizovanom. Čak i nakon dve bolne, neuspešne korektivne operacije ostala sam, kako mediji opisuju, 'neprepoznatljiva'".

CoolSculpting je popularan neinvazivan tretman koji se izvodi u klinikama, a deluje tako što izlaže tkivo ekstremno niskim temperaturama, uzrokujući zamrzavanje masnih ćelija. Tokom sledeća dva do tri meseca, ove ćelije „umiru“ i apsorbuju ih limfni sistem tela, što rezultira smanjenjem masti do 25%. Prema Coolsculpting.com, nuspojave nakon tretmana uključuju „privremeno crvenilo, otok, izbeljivanje, modrice, zatezanje, peckanje, grčeve, bol, svrab ili osetljivost kože i osećaj punoće u zadnjem delu vrata nakon tretmana ili submandibularno područje ".

Evangelista je razvila paradoksalnu hiperplaziju masnog tkiva ili PAH, retku reakciju koja se javlja kod 0,05-0,39% onih koji primaju ovaj tretman. Tvrdi da nije bila svesna ovog rizika. Ova reakcija, rekla je, ne samo da joj je uništila egzistenciju, već ju je dovela i do depresije, jer je izgubila samopouzdanje. "Izolovana sam", kaže ona. "Nadam se da ću ovom tužbom svoju priču učinio javnom. Tako sam umorna od ovakvog života."

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group