avon akcija za borbu protiv raka dojke

Met Gala 2022 - Najbolji nastupi na crvenom tepihu

Još jedan MET Gala okrenuo je stranicu u svojoj istorijskoj knjizi i još jedan crveni tepih je otišao u istoriju modnih nastupa o kojima će se govoriti - kao manje-više uspešnim...

Tema "dress code" MET Gala 2022 bila je "Gilded Glamour and White Tie" i bila je posvećena stilu "Gilded Age", vremena velikog ekonomskog procvata koji su SAD doživele krajem 19. veka. To su, naravno, preneli gosti u nastupima sa snažnim elementima glamura i luksuza, ali i strogo strukturisanim siluetama koje su dominirale odećom tog „zlatnog doba“, pri čemu je većina izgleda ostala verna temi.

Bilo je pregršt predivnih kostima, a najviše se pričalo o Kim Kardašijan, koja se pojavila u haljini koju je dizajnirao Džin Luis i koju je nosila Merilin Monro 1962. godine, kada je pevala američkom predsedniku Džonu Kenediju "Happy Birthday" za njegov rođendan. Podjednako impresivan bio je i nastup Blejk Lajvli, voditeljke večeri, sa Versace kreacijom po meri, koja je inspirisana Art deko arhitekturom i detaljima poznatih njujorških zgrada, a transformisala se dok je glumica šetala crvenim tepihom. Još jedno pojavljivanje vredno pažnje bilo je veteranke Met Gala, Sare Džesika Parker, koja je zaslužna za pojavu dizajnera Kristofera Džona Rodžersa, čija je haljina inspirisana kostimom autorke, dizajnerke, filantropke Elizabet Hobs 1860. godine.

Veče označava početak izložbe "In America: An Anthology of Fashion" koju će ugostiti Institut za kostim MET i posvećena je evoluciji američkog stila od 19. veka do kraja 20. veka.

Najlepše stajlinge sa crvenog tepiha pogledajte u galeriji fotografija.

« 35 36 37 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group