Linda Evanđelista je prvi put progovorila o svojoj borbi sa rakom dojke

"Znam da sam jednom nogom u grobu. Ali srećna sam što sam živa"

Legendarni supermodel 90-ih, Linda Evanđelista priznala je da joj je u poslednjih pet godina dva puta dijagnostikovan rak dojke. Zvezda je prvi put progovorila o borbi protiv bolesti u intervjuu koji je posvećen izdavanju knjige „Linda Evangelista Photographed by Steven Meisel.“

Prema Evanđelisti, bolest je otkrivena tokom godišnje mamografije.

„Rezultati su bili loši, a zbog drugih zdravstvenih faktora, bez oklevanja, odlučila sam se na bilateralnu mastektomiju. Htela sam da ostavim sve iza sebe i zaboravim kao užasan san. Bila sam odlučna da živim, rekla sam sebi da me rak dojke neće ubiti“, priseća se manekenka.

Međutim, u julu 2022. Evanđelista je osetila stezanje u grudima — bolest se vratila i proširila na prsni mišić, zbog čega je manekenka morala da nastavi lečenje.

„Barem mi iskopaj rupu u grudima. Ne želim da bude lepo. Želim da iskopaš i otkloniš problem“, priseća se Linda reči koje je uputila onkologu.

Trenutno je prognoza lekara dobra, ali rizik od recidiva bolesti i dalje ostaje.

„Znam da sam jednom nogom u grobu, ali spremna sam da slavim. Prošla sam kroz strašno iskušenje, tako da sam srećna što sam živa“, rekla je Linda.

Podsetimo, Linda Evanđelista je prošle godine šokirala svoje obožavaoce iskrenim priznanjem da je žrtva neuspešne plastične operacije - supermodel se suočila sa neželjenim efektima postupka sagorevanja masti koji joj je promenio lice do neprepoznatljivosti. Zvezda se dugo nije pojavljivala u javnosti, ali je prošle godine obradovala svoje fanove povratkom u modnu industriju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group