Ešli Grejem – plus size model koji osvaja svet

Biti uspešan u svetu mode do skoro je značilo biti mršav, ali ovaj XL model ruši sve predrasude...

Koliko puta se samo desilo da gledate naslovne strane časopisa koje krase modeli sa telima koja deluju potpuno izdefinisano, kao izvajana? Izgleda da se trend menja, te da svoje mesto pod modnim nebom počinju da zauzimaju i tzv. plus size modeli, odnosno devojke koje ne oskudevaju u oblinama. Sve je popularniji i izbor za mis ovih modela, a sada one počinju da osvajaju i naslovnice najpopularnijih časopisa.

Jedan od ovih, i trenutno najpopularniji, XL model jeste Ešli Grejem, koja je upravo prvi plus size model koja se pojavila na naslovnici čuvenog časopisa Sports Illustrated. Na njoj je velika odgovornost, pogotovo ako se uzme u obzir da su se na naslovnoj strani ovog časopisa pojavljivali neki od najcenjenijih modela svih vremena – Irina Šajk, Sindi Kraford, Kejt Apton...Ovaj časopis ima tiraž prodatih primeraka od 23 miliona nedeljno i čak 3 miliona pretplatnika, što samo govori o njegovoj popularnosti i cenjenosti.

Ešli je pre nekog vremena dala intervju u kome je izjavila da joj je najveća želja da pokaže i dokaže da žene, ma koliku veličinu odeće nosile, ne treba da se stide svog tela. Dodala je i da je posetila kamp za mršavljenje, u kome su bile devojčice i devojke uzrasta između 7 i 20 godina, a koje su sve odrastale pod pritiskom idealne lepote i okružene uzorima koji spadaju u ovu kategoriju i da nisu bile svesne da i sa svojim oblinama mogu lepo da izgledaju.

Ona je naglasila kako je veoma zadovoljna laganom promenom u shvatanju modne industrije u odnosu na plus size modele.

Malo o biografiji ove revolucionarne manekenke

Ešli Grejem je rođena 1987. godine u Americi, u državi Nebraska. Najpoznatija je kao plus size model donjeg veša brenda Lane Bryant. Pojavljivala se u modnim magazinima poput Vogue, Harper’s Bazaar, Glamour i Latina, al ii na naslovnici časopisa Elle u Kvebeku.

Pored toga, radila je i nekoliko kampanja za jedan od najpoznatijih brendova džinsa – Levi’s, a 2013. je i sama dizajnirala liniju donjeg veša za Addition Elle, kanadskog plus size proizvođača odeće. 2012. godine je dobila tutulu Full Figured Fashion Week's Model godine.

Ona se bavi i humanitarnim radom, te je učestvovala u humanitarnim misijama Fondacije Themba u Južnoj Africi, a redovno je držala i predavanja u srednjim školama, upravo o prihvatanju sopstvenog tela i izgleda. 

Od 2010. godine je u braku sa Džastinom Ervinom, koga je upoznala u crkvi godinu dana ranije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group