Zašto parfem koji ste kupili ne miriše isto kao ranije?

Ako uzmete novu flašicu Chanel No.5 parfema, on definitivno neće mirisati isto kao onaj koji je kupila vaša majka kasnih 1970-ih.

Kada čitate recenziju o nekom parfemu, ne možete biti sigurni da li će isti taj miris biti u bočici zbog koje ste došli u parfimeriju (osim ako se radi o parfemu koji je nedavno lansiran).

Mirisi parfema se stalno preformulišu, tj. menjaju se i uvek će. Pitate se zašto? Ponekad je razlog jer kompanija bira jeftinije sastojke, zbog štednje. Ponekad se to dešava jer tog sastojka više nema, a nekad se prirodni mirisi zamenjuju sintetičkim, pa je i to moguć razlog.

Nekad se desi da sastojci u parfemu nisu bezbedni, dok sa druge strane, pogotovo kod starijih parfema, specijalnih baza više nema, jer ne postoje više. Takođe je moguće da se parfemi preformulišu da bi se uklapali u moderne zahteve društva.

Jako je bitno zapamtiti da se parfemi koji su bazirani na prirodnim sastojcima menjaju iz godine u godinu. Cvet jasmina može da miriše jedne godine drugačije nego prethodne, a isto tako različito mogu da mirišu cvetovi iz drugih krajeva sveta.

Parfemske kuće iz nekih očiglednih razloga nikada ne objavljuju kada menjaju miris parfema, jer realno gledano, ko bi još voleo da čuje da mu se omiljeni miris parfema promenio?

Ako se pitate na koji način možete primetiti da je parfem preformulisan, jedini odgovor je da verujete svom nosu jer vam niko neće dati tačan odgovor na pitanje, da li je miris isti ili ne. Međutim i to ima svoje zamke; treba da znate da poslednjih nekoliko kapi iz vaše bočice koju ste kupili pre 3 godine neće mirisati isto kao i nov parfem, naprskan na test - papir, čak i ako se formula zaista nije promenila.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group