Otkrijte ograničeno izdanje parfema Acqua di Parma - Arancia La Spugnatura

Parfemi stvoreni pomoću drevne metode ekstrakcije...

Za vrelo leto koje je pred nama, brend Acqua di Parma objavio je ograničeno izdanje mirisa Arancia La Spugnatura.

Zahvaljujući drevnoj i jedinstvenoj zanatskoj tehnici ekstrakcije, parfimeri su dobili retku i dragocenu esenciju citrusa, koja je postala baza vesele i višestruke kompozicije. La Spugnatura je drevna metoda ekstrakcije koju praktikuje samo nekoliko zanatlija u Italiji, koja se obično koristi isključivo za izdvajanje najvrednije esencije iz ploda bergamota.

U skladu sa DNK Acqua di Parma, koji crpi inspiraciju iz svog nasleđa za kreiranje modernih interpretacija, brend istražuje drevne tehnike na drugom citrusnom voću, Arancia Vaniglia, kako bi kreirala novo ograničeno izdanje mirisa. Voće je iz „grada pomorandži” Ribera na Siciliji, čije ime (Arancia Vaniglia) nagoveštava savršenu mirisnu nijansu, a kontrastni zvuci se ukrštaju sa svežinom pomorandže i zavodljivom mekoćom vanile.

Tradicionalna tehnika sunđera

Kuća je godinama negovala ovaj proces i uvek je radila na očuvanju najstarijih i najvrednijih zanatskih metoda u Italiji, gde samo nekoliko zanatlija u svetu još uvek praktikuje drevnu tehniku sunđera.

Ovo je fascinantna tradicionalna tehnika koja uključuje ekstrakciju esencije citrusa isključivo ručno. Prava umetnost zahteva vreme i vešte, precizne, delikatne pokrete. Zanatlija dobro naoštrenim nožem preseče svaki plod na dva jednaka dela. Zatim, pomoću alata u obliku kašike odvaja koru od pulpe. Odmah nakon toga, kore pomorandže se ručno pritiskaju na morske sunđere, koji upijaju svu esenciju. U završnoj fazi, majstor preciznim pokretima istiskuje sunđere napunjene esencijalnim uljem u keramičku posudu kako bi prikupio bogati eliksir citrusa.

Ograničeni proizvodni kapacitet, koji u potpunosti zavisi od ručne obrade, dovodi do nestašice sastojka. Otprilike 100 kg voća daje samo 300 g esencije, a dva majstora mogu da prerade 300 kg voća dnevno. Nakon toga, proizvodni lanac koristi sve ostale komponente pomorandže u različite svrhe, ne ostavljajući otpad. Sunđer, fleksibilan i mekan kada je u kontaktu sa korom, čuva sve aspekte voća, a upravo ta jedinstvena karakteristika je ono što izdvaja eliksir koji je dao život parfemu Arancia La Spugnatura.

Olfaktorna piramida

Arancia la Spugnatura je maksimalni izraz ovog jedinstvenog sastojka u svoj njegovoj dubini i luksuzu. Radostan, svetao i zapanjujući, ovaj miris iznenađuje, kao magični zrak italijanskog sunca. Prvi nalet citrusnih nota donosi kontrast, kao Arancia Vaniglia, koja kombinuje svežinu karakterističnu za citruse sa mekoćom i snagom, kontrast, koji se takođe nalazi u žutoj mandarini i gorkom bademu, dodaje gorko-slatki dodir. Na kraju, crni biber dodaje svetlu notu. Kreiran od strane parfimera Fransoa Demašija, ova kompozicija je balans kontrasta koji otkriva neverovatan mirisni svet.

Porcelanska boca i kultna ambalaža

Posebno mesto u porodici keramike zauzima porcelan. Savršen komad izrade, ističe se duboko plavom bojom koja je karakteristična za kolekciju Blu Mediterraneo. Dugotrajan proces počinje pravljenjem gipsanog kalupa u koji se ručno sipa mešavina porcelana da bi se formirao kultni Art Deco oblik. Kalup se okreće nekoliko puta oko svoje ose tako da se smesa ravnomerno rasporedi po stranama, a zatim se okreće naopako da bi se izlio višak smese. Zatim se flaša ostavlja da se suši 30-40 minuta, nakon čega se u čvrstom obliku vadi iz kalupa.

Zatim, majstor oplemenjuje svaku bočicu, eliminišući čak i najmanje nedostatke, da bi dobio ravnu i glatku površinu koja je prijatna na dodir. Zatim se flaša uroni u glazuru i stavi da se peče u rerni 8 sati, pri čemu flaša dobija bogatu plavu boju, koja je naglašena sjajnim premazom. Završni dodir je ručno ukrašavanje bočice belim, narandžastim i zlatnim bojama inspirisanim sastojcima parfema, nakon čega se bočica peče drugi put kako bi se zapečatio dekor.

Boca je zatvorena plavim porcelanskim poklopcem, ima vrat napravljen jedinstvenom tehnologijom mlevenja razvijenom posebno za Acqua di Parma. Kultna cilindrična kutija je napravljena od FSC sertifikovanog papira jedinstvene plave nijanse, koja je u skladu sa bojom porcelanske flaše.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group