Korisni saveti za pravilno nanošenje i čuvanje parfema

Uživanje u prefinjenim mirisima je kao umetnost - zahteva pravilno rukovanje i negu kako bi se postigao savršeni rezultat.

Zamislite prskanje dragocenog parfema, samo da biste otkrili da se njegov miris izgubi pre nego što ste stigli do svog odredišta. Ali, nemojte kriviti sam parfem. Postoje pravi i pogrešni načini nanošenja ovog čarobnog dodatka.

Savladavanje umetnosti nanošenja parfema ne podrazumeva samo njegovo nanošenje na pulsne tačke, već i stvaranje suptilne, ali dugotrajne arome koja će vas pratiti tokom dana. Nastavite sa čitanjem da biste saznali zašto vaš miris možda nema potrebnu izdržljivost...

Vaš omiljeni miris je travnati ili cvetni

Opšte pravilo je da mirisi u orijentalnim ili takozvanim drvenim kategorijama traju mnogo duže od citrusnih, cvetnih ili zelenih mirisa. Naravno, ako više volite lakši miris, i to je sasvim ok.

Travnati i cvetni parfemi traju dužephoto: Envato

Ne primenjujete miris na pravim mestima

Važna činjenica: toplota pojačava miris, pa je najbolje da parfem prskate na mestima koja stvaraju najviše telesne toplote, kao što su pulsne tačke na vratu i zglobovima — čak i na gležnjevima i zadnjim stranama kolena. Prskanje direktno na kosu je odličan trik jer su vaši pramenovi u osnovi ugrađeni difuzor (sa svakim češljanjem ili okretanjem kose, oslobađaju se neke mirisne čestice). Treba napomenuti jednu stvar: iako je u nama praktično ukorenjeno od malih nogu da trljamo zglobove jedan o drugi, to zapravo razbija miris, čineći da bledi brže nego što biste želeli.

Ne hidratizujete dovoljno

Postoji direktna korelacija između vašeg režima hidriranja kože i vremena trajanja vašeg mirisa jer se miris ne uklapa dobro sa suvom kožom. Uverite se samo da vaša hidratantna krema nije mirisna tako da se ne takmiči sa vašim parfemom po izboru.

Čuvajte parfem na hladnom i mračnom mestuphoto: Envato

Ne čuvate svoj miris kako treba

Da li ste znali da mirisi imaju rok trajanja? Ako parfem promeni boju ili teksturu, verovatno je ostario i izgubio je deo svog integriteta. Prirodni sastojci će se razvijati i često će vremenom postati jači, ali postoji tanka linija između snažnog mirisa i nečega što samo miriše pogrešno, pa obratite pažnju. S druge strane, dok se svi mirisi na kraju pokvare (ili se barem značajno izmene), pravilno skladištenje je ključno da bočica traje. U idealnom slučaju, držite svoje mirise na hladnom, tamnom mestu (mada ne u frižideru) i dalje od klima uređaja ili grejnih jedinica.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group